Enric Pérez Massanet, alumne de l'IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, ha estat guardonat amb el premi a la segona millor història de Balears en el concurs AMIC-Ficcions 2023 amb el relat «L'home del prat», que guanyà el premi a la millor història de Menorca.
El centre cultural La Misericòrdia de Palma va acollir, ahir capvespre, l'entrega de premis d'aquest concurs literari, organitzat per l'Associació de mitjans de comunicació i informació (AMIC).
Dels 437 participants de Balears, d'entre ells, 201 de Mallorca, el relat «La dansa del gel i l'aura», de Sílvia Rigo Marí, alumna de l'IES Mossèn Alcover de Manacor, ha estat guardonada amb el Premi a la Millor de les Illes Balears i a la Millor Història de Mallorca.
Aquesta història guanyadora ha competit contra la millor història de Menorca, l'autor de la qual és Enric Pérez Massanet, i la millor història d'Eivissa ha estat per Korana Tomasevic, del Col·legi Mestral d'Eivissa, amb el seu relat titulat «Entre la mort i la vida».
El jurat considera que la històrica titulada «La dansa del gel i l'aura», mereix la primera posició de Balears per «l'excepcional originalitat d'un relat de fantasia impecablement escrit i narrat, el qual t'encisa des del principi a través de la història oculta arran de la mort d'un germà, amb un fill bastard, el qual no accepta la matriarca i totes les veritats darrere d'una família. L'autora aconsegueix encisar i corprendre al lector amb una narració perfectament executada i sorprenent».
Pel que fa a la segona millor història de Balears, «L'home del prat», redactada per Enric Pérez Massanet, de l'IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, el jurat manifiesta que «aquest conte va un pas més enllà dels clàssics. Manté la tensió des del principi fins a l'última línia i aconsegueix una atmosfera cinematogràfica gairebé en tres dimensions. Juga amb precisió amb les situacions que viuen els protagonistes i les va farcint d'aventures, moments èpics, poemes i cançons. En destaquem l'originalitat i la frescor del text».
El lliurament dels premis comptà amb la participació de Beatriu Defior, directora general de Política Lingüística del Govern balear, que posà en relleu la funció social de l'AMIC i com promou la creativitat i el talent juvenil mitjançant l'ús de la llengua catalana.
També ha assistit Lluís Segura Seguí, director insular de Política Lingüística, qui ha subratllat la importància que els joves promoguin la lectura i l'escriptura, ja que contribueixen a construir una societat amb capacitats de raonament i reflexió.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.