La presentació va oferir una sessió de glosat amb Antoni Pons a la guitarra.

TW
0

El Casino 17 de Gener ha acollit la presentació de l'obra «Josep Vivó i Parpal, mestre ferrer i glosador» de la qual n'és autor l'investigador i sonador de porgueres Antoni Pons Marquès, fill del recordat historiador i folklorista Josep Pons Lluch, ‘en Bep Padet'.

Aquest llibre, el volum 25è de la Col·lecció Jamma, dirigida i editada per Miquel Àngel Anglada Marquès, ofereix el resultat de cinc anys de recerca i recollida de documentació sobre mestre Josep Vivó duita a terme per Antoni Pons als arxius Històric de Maó, Municipal de Ciutadella i Diocesà de Menorca. Amb pròleg de Miquel Sbert, del Grup de Recerca Etnopoètica de les Illes Balears.

La vida i l'obra de mestre Vivó

A la presentació van intervenir el periodista Josep Pons Fraga, editor de «Es Diari», i la filòloga Pilar Vinent Barceló, llicenciada en Història Contemporània i assessora lingüística del Consell. Ambdós van destacar la vàlua, les noves dades i l'interès d'aquesta obra, la publicació de la qual va esperonar el recordat filòleg i poeta Joan F. López Casasnovas.

Josep Pons Fraga posà l'accent en el compromís dels germans Pons Marquès en donar continuïtat a «la feina gegantina duita a terme pel seu pare en haver ordenat i extret noves dades dels ‘Papers de can Bep Padet' i pel vostre ferm compromís cívic amb tot allò que conforma la nostra identitat cultural més viva i pregona».

Pilar Vinent explicà el contingut de l'obra, que ofereix una mirada ample i rigorosa sobre l'entorn familiar i professional de mestre Josep Vivó, així com la societat en què va viure. Destacà Vinent Barceló que Antoni Pons desmitifica la figura del ferrer glosador, ens acosta a la seva filla Paula, ‘na Vivona', i desmunta que sigui l'autora de la famosa glosa sobre el tremolor de son pare. La presentació va acabar amb una sesió de glosat a càrrec de Pilar Pons, Nanis Fortuny i Zès Coll.