El grup està format per Clara Febrer, Pau Cardona, Aleix Cánovas, Robert Juanico, Josep Peñalver i Borja Olives.

TW
0

Amb el títol «A borinar» han batejat Ses Bísties de Mongofre el seu primer disc, que arriba envoltat de la il·lusió pròpia que suposa estrenar-se en el món discogràfic, per a un grup jove que gaudeix fent música i que s’atreveix amb una gran diversitat d’estils.

Açò és precisament el que il·lustra la portada del disc, una caseta típica menorquina amb una rentadora al bell mig, que simbolitza la mescla de ritmes que s’inclouen. I és que entre els nou temes que configuren el CD hi trobam des d’una animada salsa a la cançó que posa nom al disc, a l’ska de «Ve s’estiu», passant per qualque peça xerrada com «Confessions», ritmes rumbers com «Fum de formatjada» o les sonoritats més romàntiques que es perceben a «Els teus ulls». També la reivindicació hi té lloc, a «Crisi de valors», on fan crítica de la societat moderna, o a «Menorca República», que defensa el territori i les essències que fan de Menorca una Illa preservada que s’ha de conservar.

Diferents èpoques

El disc està format per cançons recents, creades pel grup, però també altres de fa més estona (2015) de Borja Olives, que s’han anat polint. Temes, alguns dels quals ja han anat publicant, un dels darrers «Perduts», senzill que presentaren el passat gener.

«Creim que hem aconseguit conjuntar bé totes les cançons que formen el disc», deia ahir el mateix Olives, qui destacava precisament aquest fet, d’haver-ho «posat tot dins la rentadora», on s’ha mesclat i fusionat, per convidar a moure’s. «Titulam el disc amb aquesta cançó» per conferir-li l’alegria i el bon rotllo que transmet «A borinar», perquè «venint d’on venim, havia de ser alegre», com és aquesta «salsa amb una mescla de rap».

«A borinar» es va publicar dia 12 a les principals plataformes digitals, però el grup tenia el desig de fer-ne igualment una edició física que ahir mateix ja tenien en les seves mans. «Ens feia molta il·lusió, és el primer que feim, per tenir-lo en format CD i perquè és una herència que deixam per sempre».

Els enregistraments s’han fet als estudis de Locus Estudio de L’Hospitalet, on Ses Bísties de Mongofre ha trobat un aliat que dona un toc especial i les sonoritats desitjades. Quant a la caràtula, és obra de Marina Sans.