Una de les integrants del quintet és la pianista menorquina Maricel Pons Benejam | Sommeliers

TW
0

El grup Sommeliers està preparant un nou disc, amb el títol de «Per dins i per fora»,   el tercer de la seva carrera, que es presentarà dia 2 de juny a la Sala Tradicionarius, de Barcelona. Una de les integrants del quintet, la pianista menorquina Maricel Pons Benejam, afirma que el grup està gestionant una actuació per presentar el darrer treball discogràfic aquest estiu a l'Illa, «la veritat és que em fa molta il·lusió poder venir a Menorca per presentar aquest nou disc», assegura.

Maricel Pons té 29 anys i és de Ciutadella, encara que viu i treballa a Barcelona, ciutat a la qual va anar amb 19 anys per estudiar piano al Liceu. El 2018 es va incorporar al grup Sommeliers, creat tres anys abans, i que està format per cinc dones de Barcelona, La Ràpita, Terrassa, Sabadell i Menorca. Elles són Rocío Seligrat (veu), Teresa Nogueron (clarinet), Marta Pons (violoncel), Mireia Bartolí (violí) i Maricel Pons (piano).

El disc està format per deu cançons, que són    «Per dins i per fora», que dona títol al treball discogràfic, «El que mai ens han dit», «Soc», «Posam-hi llum»,    «Bolerosa»,    «Part de tu», «Eres», «T'ho ensenyaré», «Adela», «Viure» i «Ocells».    Combina cançons en català i castellà, encara que també han fet versions de temes en anglès i a més han cantat en portuguès, tot i que la majoria dels temes propis són en català.

«Per dins i per fora» fa referència a «una manera de mostrar per defora el que duim dins, són temes propis a partir de vivències personals, pèrdues i retrobaments de persones i moments molt especials, tot està combinat amb acústica i electrònica, és a dir, hem fet un maridatge de música acústica amb electrònica», afirma Maricel.

Les diferents cançons del disc han estat compostes per elles mateixes, per la qual cosa estan dedicades a persones concretes i pròximes, a situacions viscudes i a la vida en general. Així, «Adela» tracta d'una de les àvies d'una integrant del grup, «Eres» està escrita al pare d'una altra que va morir recentment, mentre que «Viure» ha sortit de la inspiració de Maricel. «Aquesta cançó xerra de que, com tenim el costum de donar molt de valor a les coses dolentes que passen o de fixar-nos més quan passa una cosa dolenta i segurament n'han passat moltes altres de bones, hem de viure cada moment de la vida i que qualsevol cosa té el seu punt optimista, si el cerques. Com que jo som molt optimista, aquest tema m'identifica molt», assegura.

L'empresa de management que gestiona les actuacions del quintet està tancant la gira promocional per presentar el disc arreu de Catalunya, que segurament també comptarà amb un concert aquest estiu a l'Illa. «Aquestes setmanes estem enviant propostes de concerts i alguns estan valorant la possibilitat de tancar les dates i poder venir aquest estiu».

De fet, el quintet no és un desconegut a l'Illa, ja que han actuat al Festival Pedra en Viu, de Líthica i a la Cova d'en Xoroi.

Les integrants de Sommeliers combinen la seva vida musical com a concertistes amb la seva activitat professional com a professores en escoles de música. En el cas de Maricel, dona classes de música a La Salle Bonanova, a Barcelona.

El 2015, Sommeliers va editar el seu primer treball discogràfic «Quinze d'abril» i tres anys després van donar a llum el segon treball «8 am» que, entre altres, els va valer el premi Miquel Pol i Martí 2018 de la XI edició del certamen Terra i Cultura, organitzat per Lluís Llach i Enderrock. També van ser nominades als premis Enderrock 2019 i han obtingut una menció Digital Wine Contest en la categoria Millor Videoclip el 2020.