Els mateixos vigilants van avisar de la troballa i, com informava ahir el director insular de Patrimoni, Antoni Ferrer, l'especialista responsable en matèria d'arqueologia subaquàtica podrà desplaçar-se fins allà a partir de demà, ja que fins llavors no serà a l'Illa. Podria tractar-se d'unes peces de ceràmica d'alguns dels tres jaciments d'època antiga que consten en les cartes subaquàtiques sobre la zona de Son Bou.
La prioritat serà valorar la situació en què es troba el jaciment per evitar espolis. Ferrer recorda que en el cas de les restes que es troben al fons del mar, no convé mai treure-les a la superfície, ja que corren perill de fer-se malbé, perquè «necessiten tractaments específics per poder-los conservar fora de l'aigua».
2 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Lo que se expolia se descontextualiza. Aunque eso no quita que haya que revisar lo que la gente usa en casa para decorar los laterales de sus chimeneas.
si en vez de perseguir y multar a la gente que encuentra estas cosas, o las tiene en casa( que son muchas las casas que tienen antiguedades ) se apoyara a localizarlo, documentarlo y clasificarlo, seguramente saldrían muchas cosas que podrían ser dignas de ser estudiadas por arqueólogos y ahorraríamos trabajo a la guardia civil. Recordar que hay muchas piezas en colecciones privadas y que la mayoría de los hallazgos relevantes no se encuentran en los museos de la isla.