TW
3

Menorca es prepara per celebrar la festa del món editorial, el Dia del Llibre, un esdeveniment que serveix per a reivindicar la lectura i la creació literària, traient els llibres al carrer i acostant-los al màxim als potencials lectors.

Aquest dia es traduirà a Menorca amb fires a tots els municipis, on s'han organitzat mercats en els quals, a més dels expositors de les llibreries i les entitats editores, hi haurà també les paradetes de venda de roses, així com les que ocuparan altres col·lectius, institucions o organitzacions, com l'Institut Menorquí d'Estudis, Caritas o Creu Roja.

I és que, si el temps ho permet (sembla que les previsions indiquen que farà bon temps), aquesta diada en plena primavera convida a passejar per les fires i aprofitar aquesta gran exposició editorial per conèixer, no només les darreres novetats, sinó també la immensa varietat de títols que hi ha.

Noticias relacionadas

Per altra banda, però, i precisament per ser aquests uns dies especialment importants per a la indústria (que hi obté una porció molt important dels seus ingressos anuals), la Festa del Llibre pren una dimensió reivindicadora. Demostra que en la societat hi ha una manca d'hàbit lector, i que seria molt recomanable que la 'febre' per comprar llibres durant aquests dies d'abril, es perllongués els altres onze mesos de l'any. Seria, sens dubte, la millor notícia, la qual també celebrarien les llibreries, que evitarien dependre d'una forma tan important de Sant Jordi.

Novetats

Autors i editors procuren aprofitar l'abril (o el primer trimestre de l'any) per presentar les seves novetats. Així, a Menorca podem trobar llibres com «Obriu en nom del Rei!», d'Antoni Pons Marquès; «Menorca a Nooteboom», que edita la Revista S'Auba de Sant Lluís; «Del color dels ocells», d'Emili de Balanzó; o «La Circular del Bisbe Sever sobre la conversió dels jueus (418-2018)», de Josep Amengual i Batle. A aquests títols acabats de sortir del forn s'hi afegeixen altres publicats el darrer any, com el «Cançoner popular de Menorca (I)», de Bep Cardona; «Ferreries durant la Segona República i la guerra civil», de Joan Pons Piris; o «Les arrels de la cuina menorquina», de Bep Al·lès. En definitiva, un univers on triar i remenar.