Un grup d’escolars visitant ahir la Fira del Llibre en Català | Josep Bagur Gomila

TW
8

Els estudiants de quart d'ESO del col·legi de Sant Francesc de Sales de Ciutadella (Calós) van protagonitzar ahir matí l'obertura de la tretzena Fira del Llibre en Català que organitza el Consell Insular de Menorca.

En una carpa plena d'expositors i llibreters i de joves estudiants, la nova edició de la Fira vol renovar els valors de la lectura, per com és un instrument que ajuda a formar persones crítiques i cultes. Així ho remarcà l'alcaldessa Joana Gomila, en les seves paraules de benvinguda dels estudiants. A més, destacà la importància que suposa, per a la cultura literària de Menorca, el fet de la producció d'obres en la llengua pròpia de l'Illa, el català, que -va dir- travessa un bon moment creador.

Prop d'uns mil escolars van passar al llarg del matí per la fira en la qual les nou llibreries participants tenien un ampli espai dedicat als llibres infantils.

Al capvespre es van fer diverses presentacions literàries i un debat de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana on van participar Josep Maria Quintana, Josep Lluís Aguiló, Joan Pons Bover i Pere Gomila

La fira del llibre en català es perllongarà avui de 9.30 a 21.30 a la Plaça des Born, amb un seguit d'activitats i presentacions. Destacam a les 11.30 la final del concurs Lletres i Mots; a les 12.30 la presentació del llibre «Bolets de Menorca» i a les 19.45 la representació de la peça teatral «Refugiats: Ahmed», un espectacle d'Òrbita Produccions.