Cada taller s’organitza amb sessions individuals, amb petits grups i d’orquestra | Gemma Andreu

TW
0

Fins a vint-i-sis estudiants de violí, viola i violoncel, de Menorca, Mallorca, Madrid i Navarra, participen aquests dies en el tercer curs d'estiu que organitza Joventuts Musicals d'Alaior, una iniciativa que dirigeix la violinista Assumpta Pons i que, una vegada més, està resultant tot un èxit.

El curs va començar dimarts i s'allargarà fins aquest proper dilluns, quan es farà el concert de cloenda. En total, set dies intensos d'aprenentatge musical amb Oliver Vinent (violoncel i orquestra), Marga Gual (viola i violí), Alba Sintes (dansa) i la mateixa Assumpta Pons (violí), i que inclou sessions específiques per a cada instrument i grupals d'orquestra, així com també d'expressió corporal i dansa.

A més dels quatre professors, compten amb el suport de dos músics que col·laboren, el pianista Antoni Pons Morlà, i el percussionista Pau Sintes.

Participen en el curs des de fillets a partir de 8 anys fins a adults, i és una oportunitat per millorar en el domini dels instruments. Així, el violí és el que ha despertat més interès, amb dinou inscrits (de fet, no s'han pogut atendre totes les sol·licituds), i la viola, amb dos, i el violoncel, amb cinc, han tingut menys demanda.

Enguany, el curs s'està fent a les instal·lacions de l'Escola d'Adults, fet que suposa una millora quant als espais disponibles per realitzar les sessions, tant individuals i en grups reduïts, com les col·lectives.

Bon nivell

Assumpta Pons apunta que el nivell dels alumnes és prou bo, cosa que permet avançar bastant, tenint en compte que són jornades intenses.

«Tot i que són sis hores seguides, els alumnes ho estan gaudint molt, ja que alternam classes individuals amb altres en grup i amb sessions de consciència corporal, relaxació, tonificació, amb Alba Sintes, perquè els músics també treballem amb el cos com els esportistes, i ens hem de conèixer bé»,

Des de l'organització destaquen que aquests cursos «són atractius per als joves, ja que a més d'aprofundir amb l'instrument, poden tocar amb orquestra». Una circumstància que esdevé molt motivadora, igual com la preparació al llarg de tota la setmana del concert del darrer dia d'un curs per al que es compta amb la col·laboració de molts, des de l'Ajuntament al Conservatori de Menorca, passant per la Banda de Música d'Alaior o la junta de Joventuts Musicals.

Aquest dilluns, concert de cloenda amb un repertori molt variat

El concert tindrà lloc a les 20.30 hores a l'església de Santa Eulàlia i, com avança Assumpta Pons, «s'ha preparat un repertori perquè els alumnes i el públic vegin que el violí no és només un instrument de música clàssica». Així, «està clar que hi haurà música barroca, de Vivaldi, però també música moderna o folk com la irlandesa, o de cinema». Sonaran obres com «Libertango» de Piazzola, peces d'Arvo Pärt o Brian Crain, o exemples de cine com «Pirates del Carib» o del rock com «The final countdown» d'Europe.