Tal com relata l'actual directora i arxivera de la Biblioteca, Joana Garau, l'acte inaugural va ser, com era d'esperar, un esdeveniment destacat en la vida santlluïsera. Hi assistiren les autoritats de l'època, com ara el director general d'Arxius i Biblioteques del Ministeri d'Educació Nacional, Eleuterio González Zapatero, la directora de la Casa de Cultura de Maó i ànima mater del projecte, Maria Lluïsa Serra Belabre, el batle de Sant Lluís, Pedro Pons Coll, i diferents autoritats civils, militars i eclesiàstiques de l'Illa, així com tots els ciutadans que hi van voler ser presents.
Aquella no va ser l'única biblioteca que es va inaugurar en aquells dies, sinó que tres centres més van obrir les seves portes: dia 29 de juny, la Biblioteca des Castell i la de Ferreries i el mateix dia 1 de juliol, la des Mercadal, encara que allí ja hi funcionava una biblioteca de La Caixa.
La de Sant Lluís, com la resta, ha crescut físicament, del carrer d'Allemand a l'actual ubicació, al carrer de Sant Jacint. També ho ha fet en personal, en fons, en usuaris, en serveis i funcions i, actualment, fa més activitats que mai. Ha introduït progressivament els nous suports digitals i a més ha passat dels 1.665 volums fundacionals a un fons de 23.400 volums (entre llibres i audiovisuals). Actualment té 3.437 socis amb carnet (el 48% de la població).
Les activitats previstes per celebrar el cinquantè aniversari són el contacontes infantil «Willy Wonka i la Fàbrica de xocolata», a càrrec de Brian Mongard, el 28 de juny. Un tast literari sobre el cava i l'embriaguesa a la literatura, amb places limitades, que es farà el 30 de juny, i una lectura dramatitzada de texts literaris, amb sorpresa, a càrrec del grup de teatre Tornam a ser aquí, l'1 de juliol.
Es Castell i Ferreries també celebraran enguany l'efemèride però encara no tenen enllestits els seus programes.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.