L’actuació de la formació menorquina reuní anit unes 3000 persones a Barcelona | Carles Domènec

TW
0

El Cor de la Capella Davídica de la Catedral de Menorca i l'Orquestra de Cambra de l'Illa de Menorca (OCIM) reuniren ahir a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona més de 3.000 espectadors al tradicional concert de Pasqua. Dirigides per Salvador Brotons i acompanyades pel baríton Joan Pons, la soprano Maria Camps i el tenor Marc Sala, les dues formacions interpretaren les músiques religioses «Gallia» de Charles Gounod i «Les sept paroles de Christ» de Théodore Dubois.

El menorquí Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona i administrador apostòlic de Mallorca, advertia la capacitat de la música per comunicar-se amb Déu, en un escenari tan especial com la Sagrada Família. «Aquests moments són una ocasió privilegiada de meditació», digué el prevere. El paper de Taltavull com a ambaixador de la Capella Davídica a Catalunya ha estat important. El seu pare ja fou un dels fundadors del cor, creat l'any 1944. Durant el concert, no hi faltà la dedicatòria al seu germà Enric, vicepresident de la Capella Davídica i càmera de TVE, desaparegut l'agost de l'any 2015. La seva vídua, Sílvia Zapata, explicà que «ell va iniciar els tràmits per fer possible aquest concert i segur que, des d'allà dalt, ens ha guiat».

La presidenta del Consell, Maite Salord, assegurà que «aquest concert posa de manifest un gran esforç de base, de la formació més bàsica de les escoles», i afegí que «jo crec que aquesta cita ha servit per donar a conèixer a molta gent la qualitat musical de Menorca». Salord qualificà el concert «d'excepcional i històric», i apuntà que «entitats com les que han participat avui ens han salvat en més d'una ocasió, en especial en èpoques de crisi i retallades».

Lea la noticia completa en la edición impresa del 02 de abril en Kiosko y Más