La versió lliure i actual de la llegenda «Sa núvia d’Algendar» ja roda a les xarxes socials. | Melilotus

TW
10

La versió lliure i actual de la llegenda «Sa núvia d'Algendar» ja roda a les xarxes socials. L'acaba de penjar la banda Melilotus, i és el primer videoclip de la formació. Forma part del capítol VI de la pel·lícula-disc «Dama» i ha estat interpretat per Jordi Pérez, Aida de Sàrraga i Damià Moll, amb la col·laboració d'un escamot de pirates de Barba-rossa i amb els mateixos membres de Melilotus posant música al convit de les famoses noces d'Algendar.

El grup ha engegat una campanya de micromecenatge, a través de la plataforma Verkami, per editar el disc i per poder fer el concert d'estrena el proper dia 1 a l'Auditori de Ferreries. El format serà el d'un directe on Melilotus interpretarà «Dama» íntegrament i on al mateix temps es projectarà la pel·lícula interpretada per Aida de Sàrraga i Jordi Pérez.

Visió actual de llegenda

«Dama», explica la història d'un home, què tot i seguir una estricta rutina diària, es veu immers en un viatge psicotròpic i psicodèlic inesperat. En el viatge, apareixeran les llegendes del Barranc d'Algendar i no sabrem si les viu o les imagina.

El disc -i la pel·lícula- fan una revisió actual de les llegendes clàssiques d'Algendar. «Sa núvia d'Algendar», «Sa dama de sa Cova Murada» o «Es pou de sa Perdiu Blanca» són algunes d'elles. Aquestes llegendes, algunes molt populars, altres no tant, han estat adaptades i modificaces per tal de donar un fil argumental a la història. Per extreure'n la part moral i adequar-la als problemes i les preocupacions de la vida moderna.

«Dama» és un projecte conceptual on la imatge i la música es fusionen. És un disc que conta una història i és una pel·lícula musicada. L'un complementa l'altre. Melilotus és un grup format l'any 2014. La utilització de sintetitzadors i samplers serveix d'eina per a crear atmosferes musicals que ens transportaran amb nostàlgia als anys 70, i és que músics que formen Melilotus estan influenciats per bandes com Pink Floyd, King Crimson o Yes.