El músic Pere Aguimbau, el pintor Francesc Florit i les rapsodes Laura Cubas, Maria Camps i Conxi Masreal | Javier Coll

TW
0

Amb un minut de silenci pel crim masclista de la jove de Son Severa, van començar aquest dissabte els actes centrals del Dia de la Dona a Maó. La incidència del vent obligà a suspendre la creació d'un mural participatiu i les activitats es traslladaren a l'interior de la Biblioteca Pública de Maó.

La sala d'actes s'omplí de públic que assistí a un espectacle íntim, de format original, que conjugà poesia, pintura i música. Les rapsodes Conxi Masreal, Laura Cubas i Maria Camps van recitar els poemes de dones poetes, com Clara Elorduy, Sílvia Pons, Margarita Ballester, Maria Mercè Marçal o Dolors Miquel, entre d'altres. Mentre els versos es recitaven, el pintor Francesc Florit Nin dibuixà el rostre de diverses dones, inspirant-se en l'ambient poètic, que comptà amb l'acompanyament de Pere Arguimbau a la guitarra. Un acte organitzat per l'Ajuntament i la Biblioteca. I és que Maó és un dels pocs municipis que té regidoria d'Igualtat, una àrea que gestiona el regidor Biel Pons, que va participar en els actes.


El manifest de Miriam Ribes

La metgessa de l'hospital Mateu Orfila, Myriam Ribes, va ser l'encarregada de la lectura del manifest, amb el missatge que el feminisme és una corresponsabilitat de les dones i els homes i que cal avançar cap a la plena igualtat. Durant l'acte també es proclamaren els guanyadors del Concurs de Microrelats del Dia de la Dona. Segons informa el regidor, enguany hi ha hagut un augment de la participació, segurament pel curs de microrelats que organitzà prèviament l'Ajuntament que serví d'estímul. Segons Biel Pons, han participat 33 autors amb uns 40 microrelats. Han resultat guanyadores María Luisa López Cortiñas (en la modalitat de majors de 18 anys) i Elena Murcia García (en la modalitat de menors d'edat), com també hi va haver mencions especials per Damià Coll Coll i Georgina Masanés en cada categoria, respectivament.