Els poetes menorquins Bep Joan Casasnovas, Francesc Florit Nin i Pere Gomila van ser ahir a Barcelona, on van donar a conèixer els seus llibres en un acte presentat per la també escriptora Sònia Moll | CARLES DOMENEC

TW
0

Pere Gomila (Alaior, 1954), Francesc Florit Nin (Ciutadella, 1960) i Bep Joan Casasnovas (Ciutadella, 1963) participaren ahir a la Setmana del Llibre en Català de Barcelona, en un recital poètic que fou presentat per Sònia Moll.

Gomila llegí poemes de «Geografies del vent» (Editorial Arrela) amb la voluntat d'acostar l'escenari del territori illenc a la cultura, l'amor per la llengua i les pròpies experiències vitals. Florit Nin recità fragments de «Dibuix de l'ombra» (Editorial Neopàtria), plens d'imatges líriques, i Casasnovas trià poemes de «La paraula callada» (Neopàtria) i s'endinsà en el terreny de la infantesa, les vivències i les resignacions. Els tres llibres han estat publicats l'any 2015.

La moderadora Sònia Moll, poeta de pare menorquí i mare xilena, assegurà que «les lletres menorquines viuen un moment esplèndid, molt dolç, per la qualitat però també pel ressò dels autors fora de l'illa», i destacà «la capacitat de convertir la vivència del propi territori en una expressió universal que connecta amb l'ànima de qualsevol lector, sigui d'on sigui».

[Lea la noticia completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]