Els menorquins Antoni Guash, Antoni Tudurí i Rafel Aedo han presentat en societat un projecte ben particular, a partir d'una disciplina que, com ells mateixos apunten, «enganxa molt». És la genealogia, que permet descobrir no només l'ascendència d'una família en concret, sinó també observar les interrelacions socials dels llinatges al llarg de les generacions, una cosa especialment vistosa en un indret com Menorca.
Com explica Rafel Aedo, la recerca genealògica sorgeix «per motivacions personals», ja sigui per conèixer els orígens familiars, per qüestions mèdiques (per temes de genètica), legals (herències) o de qualsevol altra naturalesa, i es basa en la recerca a través de fonts diverses.
Per a Antoni Tudurí, aquestes investigacions «creen addicció», ja que anar descobrint els orígens proporciona gran satisfacció i sempre es pot procurar ampliar la recerca en generacions més anteriors.
En la trobada que es va fer ahir a l'Ateneu, Aedo exposà als assistents els processos necessaris a l'hora d'iniciar la investigació d'un arbre genealògic. Les primeres dades haurien de sortir a través dels familiars de major edat, que puguin aportar dates de naixement, noms i llinatges dels seus avis, besavis o rebesavis. Només així ja es podria aconseguir retrocedir unes quantes generacions.
A partir d'aquí ja entren en joc les informacions dels registres civils, on es poden aconseguir gratuïtament les partides literals de naixement, matrimoni i defunció, a partir de les dades dels membres coneguts.
Després de la presentació en societat de la secció, es plantejarà l'organització d'un taller per a novells, per donar les bases per començar a fer recerca genealògica. A més, per als ja iniciats, es pretén crear un grup de treball per incorporar dades als arbres genealògics ja existents.
2 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
El llinatge de Josefa, Pepeta com li deiam en familia, esposa de Santiago Rubió, era ARMANGUÈ, i no Armnaguè, com apareix en l'arbre genealógic dels germans Rubió. El saluda cordialment Anna Vila Armanguè Maò 25 de juliol 2015
Me parece interesantísima la nueva sección. ¡Enhorabuena!