«Tot vivint Menorca» es presenta el capvespre del passat dimecres, al Centre Polivalent Carlos Mir de Maó. | Gemma Andreu

TW
4

«Tot vivint Menorca» és un projecte solidari. És un llibre per recaptar fons per a la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca i el seu projecte entorn a la farmàcia Balada de Ciutadella. Un treball en el que polítics i periodistes hi han sumat esforços.

La idea neix a partir d'una altra iniciativa, el partit de futbol que periodistes i polítics disputen cada any, al voltant de Nadal, i que en catorze anys ha aconseguit reunir uns 20.000 euros, que s'han distribuït entre entitats com Projecte Home, la Creu Roja, AFAM, ASPANOB, Caritas, Club Vidalba, ALBA o el Banc d'Aliments, entre d'altres.
Però enguany, en el quinzè aniversari d'aquests partits, el periodista Jordi Ribera ha impulsat «una cosa especial».

Va ser a partir d'una conversa amb Rafa Ayala com va anar donant forma al projecte. Un llibre per al que s'ha comptat amb els polítics Llorenç Carretero (capità de l'equip en cada cita esportiva), Juan Miguel Gomila, Maite Salord, Manuel Pecharromán, Santiago Tadeo i Vicenç Tur, i els periodistes Diana Font, Vanesa Ortí, Josep Pons Fraga i Jordi Ribera. A més, s'ha comptat amb la inestimable col·laboració de l'il·lustrador Zaca, qui ha participat en el projecte realitzant una caricatura de cada un dels personatges que participen en el llibre.
visions particulars

Explica Jordi Ribera que la intenció era reunir textos no polítics, amb visions particulars de Menorca, tenint en compte les procedències diverses de cada un dels protagonistes del llibre. I «és curiós»  veure com cada un d'ells «ho ha fet de forma diferent», i aconseguint «un collage de gran riquesa», apunta el promotor del projecte, qui alhora, admet que «treballar amb Zaca ha estat un autèntic plaer».

És un treball, idò, que «demostra que polítics i periodistes, si hi hem de posar temps, si hi hem de posar doblers, ho posem si hi ha una causa al darrere».

«Tot vivint Menorca» es presenta el capvespre del passat dimecres, al Centre Polivalent Carlos Mir de Maó.