Els 65 quadres esperen l’inici de les deliberacions en una de les sales de l’Ateneu | Javier Coll

TW
0

Un total de 65 pintors han presentat obra al XL Saló de Primavera-Premi de Pintura «Guillermo de Olives Pons», que esdevé una alta participació en la represa de la convocatòria, després del parèntesi de 2012, en què, en lloc de convocar el concurs, es commemorà els cinquanta aniversari del certamen amb l'edició d'un catàleg i l'organització d'una exposició amb totes les obres guanyadores.

Ahir vespre, a les 20.30 hores, va quedar tancat el termini perquè els artistes poguessin presentar les seves obres. De fet, el darrer dia va ser un degoteig constant de participants, que van apurar fins el darrer moment per lliurar les seves creacions. Així, pocs minuts abans de tancar-se la recepció, es va dipositar la darrera obra.


Balanç positiu

La presidenta de l'Ateneu de Maó, Margarita Orfila, manifestava ahir la seva satisfacció per la participació assolida, i afirmava que «el Premi torna amb força, després de quatre anys». I és que aquest certamen, que entre 1962 i 1990 va ser anual i que de llavors ençà és bianual, «va sortir reforçat» amb el parèntesi de 2012, quan es decidí no convocar el concurs per destinar l'aportació de la família De Olives al catàleg i l'exposició commemorativa, que va servir per recordar el llarg llistat d'artistes que s'han fet amb aquest premi.

Així, l'alta participació està incentivada pel renom del concurs, però també per la important quantia del premi, que és de 5.000 euros.