A l’esquerra, la violinista Laura Gaya (Barcelona, 1987) i, a la dreta, Isabel Fèlix Riera (Maó, 1971), pianista i professora del Conservatori Superior de Música de Balears | Isabel Fèlix

TW
0


La pianista menorquina Isabel Fèlix Riera s'ha proposat rescatar de l'oblit l'obra musical que roman inèdita de Margarida Orfila (Maó, 1889- Barcelona, 1970). La professora del Conservatori Superior de Música de Balears, juntament amb la violinista catalana Laura Gaya, ha començat el projecte d'enregistrament del disc «Barcelona Belle Époque», que inclourà les obres per a violí i piano de la compositora postromàntica de Maó. El compacte vol recuperar quatre músics de la Barcelona noucentista, època d'esplendor cultural i musical, pel que a més de les peces de la pianista i pedagoga menorquina s'inclouran obres de Joan Massià, Frederic Mompou i Manuel Blancafort.

Segons explica Isabel Fèlix, la discogràfica Solfa Recordings editarà «Barcelona Belle Époque». Per al seu finançament, ambdues intèrprets han llençat una campanya de micromecentage a Verkami, que ha començat aquesta setmana i acabarà el divendres 4 de juliol. L'objectiu de la campanya és recaptar 6.000 euros i s'hi poden fer aportacions des de 10 euros al link http://www.verkami.com/projects/8945-enregistrament-barcelona-belle-epoque. Ahir la campanya ja tenia recaptats més de 1.400 euros.

L'enregistrament del disc està previst per al mes d'octubre, amb la previsió que el compacte pugui editar-se entre el proper mes de desembre i el gener de l'any qui ve. «A 'Barcelona Belle Époque' proposem un repertori tan atractiu com oblidat de peces per a violí i piano que van ser escrites a la Barcelona de principis del segle XX», assenyala Fèlix. El projecte vol mostrar «la forta dualitat entre els dos corrents musicals dins d'un mateix context: d'una banda, compositors amb esperit neoclàssic o postromàntic com Joan Massià i Margarida Orfila; de l'altra, compositors de forta influència impressionista com Frederic Mompou i Manuel Blancafort».

En concret, de Margarida Orfila interpretaran «Frisança», «Barcarola» i «Scherzando», que esdevenen l'obra completa per a violí i piano de la compositora post-romàntica.