Enka Alonso comparteix cartell amb Elies Barberà, Mercè Managuerra i Josep Minguell | Teatre Akadèmia

TW
0

L'actriu menorquina Enka Alonso s'enfronta a un nou repte interpretatiu amb la participació a l'espectacle poètic «No pot l'oblit regnar sobre aquests mots», construit a partir del Sonets de William Shakespeare. El director és el rus Boris Rotenstein, un dels millors directors de l'escena catalana actual. Enka Alonso compartirà cartell amb actors de la talla de Mercè Managuerra, Josep Minguell i Elies Barberà. El recital shakesperià es representarà del 16 al 20 d'aquest mes al Teatre Akadèmia de la capital catalana, en el marc de la Setmana de la Poesia de Barcelona.

És la segona vegada que l'actriu menorquina actua en aquest espai teatral, quan el 2013 va participar en el muntatge de «La marquesa de Sade».

L'espectacle poètic, que s'estrenarà el dia 16, fa un recorregut per una tria de sonets de William Shakespeare, fent servir traduccions i parles de les varietats dialectals de la llengua catalana. Tractats com a petits monòlegs, els sonets permetran la relació de quatre actors de diferents edats, que encarnen les relacions i la visió del món de l'autor.


Èxits amb 'Llucrècia'

Enka Alonso (Ferreries, 1980) encara aquest nou projecte interpretatiu després de les representacions de «Lucrècia», de Joan Ramis i Ramis i dirigida per Sergi Marí, el passat mes d'abril al Teatre de La Seca-Espai Brossa de Barcelona, amb un gran èxit de públic. A «Lucrècia» ha actuat també un selecte grup d'actors menorquins com Queralt Albinyana, Blai Llopis, Josep Mercadal o Álvar Triay.

Enka Alonso segueix la seva carrera teatral a Barcelona, on resideix, tot i que manté la relació amb La Trup, la companyia liderada pel director menorquí Sergi Marí, que ha estat tres setmanes immersa en la representació de «Lucrècia». La darrera vegada que actuà a l'Illa va ser el novembre amb el muntatge teatral «La núvia d'Algendar» al Teatre Principal. Sobre els projectes futurs, Enka Alonso afirma que «no puc donar gaire detalls encara, però sí puc avançar que tinc dues cosetes a la vista: Una proposta audiovisual i una altra de teatral, ambdues a Catalunya».