Els prop de 4.000 cantaires ocupen gairebé tot el teatre, que té capacitat per 5.000 espectadors.

TW
0

L'Orfeó Maonès comença els preparatius per tornar, per quarta vegada, al Royal Albert Hall de Londres, on el 30 de novembre, es farà el tradicional concert de «El Mesías» de Haendel. Una actuació que es celebra des de 1974 i que en l'edició de l'any passat va reunir 3.964 cantaires, una vintena d'ells menorquins.

Aquesta és una iniciativa solidaria de l'ONG Concerts from Scratch, on cada cantant paga una entrada (l'any passat els preus anaven entre els 20 i els 39 euros) a benefici de la British Heart Foundation. És així com s'agrupen prop de 4.000 cantaires amateurs, repartits per veus per tot el recinte. Bé ho sap Carlos Coll, membre de l'Orfeó que, a nivell personal, ja havia participat en aquest macroconcert, i que va impulsar l'organització de la primera expedició amb cantants menorquins el 2011. «Organitzam un grup des de Menorca, per poder gaudir i tenir una experiència única, és una cosa que no es pot explicar, posa la pell de gallina», assegura Coll, a l'hora que afegeix que «convé anar-hi almenys dues vegades, la primera estàs atordit, en els núvols, i la segona és quan realment ho gaudeixes i et pots concentrar millor en el cant».

Aquest concert s'ha anat professionalitzant amb el pas del temps, i encara que es sustenta en veus amateurs, sí que compta amb orquestra, director i cantants solistes professionals.

Inscripció
L'Orfeó actua com a promotor del viatge des de Menorca. Per poder participar en aquesta experiència a nivell mundial, els interessats han d'inscriure's abans de l'11 d'abril. «És un concert molt sol·licitat, pel que és important poder assegurar-hi un lloc l'abans possible», explicà Coll.

El viatge des de Menorca s'organitza a través de Viatges Pons Sans, amb un paquet que inclou els trajectes d'anada i tornada, els dies 28 de novembre i 1 de desembre, l'hotel i els desplaçaments entre l'aeroport i l'allotjament. Tot i així, es podran fer estades més llargues.

Els interessats es poden posar en contacte amb l'Orfeó, per sol·licitar més informació a través del telèfon 971 36 39 42, o al correu orfeonmahones@orfeonmahones.org. L'entitat facilitarà l'obtenció de les partitures.
A més, també poden participar en l'expedició menorquina acompanyants dels cantants i qualsevol persona que vulgui assistir al concert com a espectador.

Des de l'Orfeó, el seu president, Joan Mercadal, expressà el seu recolzament a aquesta iniciativa, tot destacant la gran experiència que suposa per a un cantant el poder participar en una actuació tan multitudinària com aquesta que es celebra anualment a la capital britànica.