Menorca és territori prolífic de pintors, un fet fàcilment constatable observant la gran quantitat d'artistes que s'apleguen en aquest petit tros de roca situat enmig del Mediterrani. Per si n'hi ha qualque dubte, però, Grupo Editorial Comunicació 21 CB ha treballat durant tot un any per fer realitat "Menorca, pintors d'avui", un llibre trilingüe (català, castellà i anglès) de 240 pàgines a tot color en el que s'hi recull l'obra de cinquanta pintors i artistes plàstics menorquins o residents a l'Illa de la segona meitat del segle XX fins als nostres dies.
Dividits en quatre apartats (realisme, paisatgisme, nova figuració i obra experimental) que defugen de les classificacions més acadèmiques, el llibre acosta el treball d'autors com Rafel Jofre, Miquel Bosch, Pedro Caules, Carlos Mascaró, Biel Camps, Zulema Bagur, Lindsay Mullen, Pedro Tudurí, Matías Quetglas, Pacífic Camps, Carles Gomila, Carme Vivó, Alfred Hutchison, Marianela Gallardo, David Monrós o Jean Macalpine i Kenneth Draper, entre d'altres.
Tot i ser un document molt representatiu del que es pot trobar en el panorama pictòric menorquí, el llibre no deixa de ser només un resum de la pintura que es fa a Menorca, ja que el nombre d'artistes és molt superior als cinquanta que es recullen en aquest projecte.
El llibre no només vol així retre un homenatge als pintors que fan de la seva destresa una delícia als ulls de l'espectador, sinó també a Miquel Cardona, grafista, editor, pintor i editor de "Pintura menorquina contemporània", el llibre que el 1982 va publicar EDIM Ediciones Menorquinas, i del qual "Menorca, pintors d'avui" en vol ser una revisió actualitzada, diversa i representativa d'aquest art a l'Illa.
Aquest projecte ha estat dirigit pel periodista Carles Marquès, qui ha comptat amb la col·laboració de la llicenciada en Història de l'Art Anna Maria Bagur. El fotògraf i dissenyador gràfic Tiago Reurer és l'autor del disseny del llibre i de gairebé totes les fotografies que s'hi inclouen, i és qui ha vetllat per la correcta reproducció de les obres que es poden veure en aquest recull. Per als textos en anglès s'ha comptat amb Christine M. Watterson, la responsable de les "English Pages" del diari "Menorca", mentre que la revisió dels textos en català ha anat a càrrec de Pere Ignasi Bagur.
Aquest llibre, imprescindible per conèixer com és la realitat de la pintura que es fa a Menorca, es pot trobar ja a les principals llibreries i galeries d'art de l'Illa.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.