TW
0

El passat divendres dia 8 d'octubre el batlle de Maó, el Sr. Vicenç Tur, un dels batlles més joves de les Balears, va visitar la nostra escola en nom de l'Ajuntament. De la mà de la directora va poder visitar les instal·lacions del centre, amb especial atenció a les obres que s'han fet durant l'estiu i que encara no han acabat per diversos problemes que els alumnes no entenem massa. El que sí sabem, però, és que hi ha goteres, que la calefacció no funciona, que el pati de Primària és una gran bassa quan plou i no tenim espai per jugar, que hi ha aules d'educació infantil que s'inunden, que falta una finestra a 3rA... El batlle va poder comprovar tots aquests problemes. Esperam que n'hagi agafat bona nota i ens ajudi en la mesura que pugui perquè la situació s'aclareixi abans que arribi el fred.

Més tard, el batlle va dedicar una estona a rallar amb nosaltres, els alumnes de cinquè. Vam rallar de moltes coses, però sobretot de la situació de l'escola, de la ciutat de Maó i d'ell com a batle. Ens va dir que li encantava anar a rallar amb el/les fillets/es de les escoles, que era una de les parts més agradables dintre de la seva agenda de batle.

Ens va explicar que faria el necessari per aconseguir el doblers per acabar les obres, però que havíem de tenir una mica més de paciència. Sobre el pati ens va dir que es comprometia a fer el que fos necessari perquè tinguéssim porteries, cistelles, etc abans de Nadal, amb prou espai per jugar ben amples.

De la ciutat de Maó ens va comentar que s'estan fent carrils de bici per tot arreu, que fins i tot arribaran fins a Punta Prima, perquè la gent s'acostumi a emprar la bici i a contaminar menys la ciutat. Ens va contar que es faria un carril-bici fins a la rodona dels instituts. També va rallar sobre la nova escola que es construirà a prop del quarter de Santiago i sobre altres obres que tenen a Maó aixecada. Però si volem que la ciutat millori i avanci és necessari patir les obres durant un temps.
Sobre ell ens va explicar que, quan li van proposar ser batle s'ho va pensar, però que finalment va acabar acceptant; que es va posar molt content perquè ell s'estima molt la ciutat i vol el millor per a Maó. També va insistir molt en que va aconseguir ser batlle estudiant molt. A més a més, ens va contar que l'experiència de ser caixer batlle li encanta, però que ho havia passat malament el primer any. Nosaltres li vam dir que ho havia fet molt bé enguany.

Ens va semblar un home molt simpàtic i pacient, ja que li vam fer preguntes una mica personals i ens va fer passar una molt bona estona. Ens va fer molta gràcia quan ens va dir que, si no fos batle, li agradaria ser cuiner; ja el veiem a la tele amb na Paquita Tomàs fent un "arròs as forn". Hem après que xala molt amb la seva feina, perquè s'estima Maó per damunt de tot, la ciutat que l'ha vist néixer, i per açò treballa dia i nit per millorar-la per als seus habitants. Som fillets, però sabem que ser batle no és una feina gens fàcil. Molta sort Vicenç i gràcies per la visita.