TW
0

Estrenar-se a l'estranger com a únic grup convidat visitant és una oportunitat que no pensen deixar perdre. GOM prepara amb entusiasme el que serà el seu primer concert internacional que tindrà lloc el proper 18 de setembre a l'Harmonic Daze Festival de Valletta (Malta).

Els menorquins Nando Genestar (baix i veu), Joan Martí Ocaña (bateria) i Enric Marquès (guitarra) compartiran escenari amb quatre bandes locals a la primera edició d'un esdeveniment a l'aire lliure dedicat a la música rock. "Els organitzadors contactaren amb nosaltres gràcies al nostre myspace, això de les noves tecnologies funciona!", explica Nando Genestar mentre assegura que en tot moment se'ls ha tractat "com a professionals de la música, que és el que som", una relació de la que malauradament no gaudeixen tots els grups de Menorca.

L'avinentesa amb els programadors maltesos ha permès que en soldemà GOM ofereixi un segon concert al Rookies Pub, a la localitat de Bugibba. "Pensem aprofitar al màxim aquesta sortida així que interpretarem temes propis del nostre segon disc Louder than never before", afegeix Genestar.

El so GOM està marcat per un rock dur de contundents i perfectes canvis de ritme amb lletres originals en anglès. Black Sabbath, Deep Purple, Marylin Manson, Iron Maiden, Budgie, Thin Lizzy, Led Zeppelin o Pink Floyd són sols un exemple de les seves influències musicals.

El cantant lamenta la poca confiança que Menorca té cap a les formacions de rock més dur. "Podem dir que el rock a Menorca està en coma, sense voler desmerèixer altres tipus d'estils ja que jo mateix a casa escolto de tot, des de jazz, acústic o funk", remarca.

El festival d'agost, suspès
Impulsor a Ciutadella del Festival d'Agost per la Música, Nando Genestar no ha comptat enguany amb el suport municipal rebut en estius anteriors per la qual cosa no s'ha pogut celebrar la quarta edició. "Ha estat una llàstima ja que hi havia un bon grapat de grups interessats en actuar i no oblidem que els músics hi participem de franc, sols per la promoció. Vaig demanar que l'Ajuntament cobrís les despeses tècniques, però no ha estat possible", comenta. Així les coses, aquest projecte, que l'any passat acollí un nombrós públic, roman en stand by a l'espera de finançament.

Segon disc a la venda
Més fort que mai(Louder than never before) és el crit de guerra del segon treball de GOM. Vuit temes propis, -com acostumen en anglès- i que ja sonen a les ràdios malteses per tal de fer caliu abans de l'Harmonic Daze Festival. Enregistrat entre l'estiu 2009 i aquest passat hivern ha estat editat per Ad Libitum Records a Gavà. El cd es pot adquirir a Ocio i als locals Catapán i Infern de Ciutadella pel mòdic preu de 5 euros. Per a fer-ne un tast: www.myspace.com/gomband