TW
0

El Teatre Principal de Maó no està en crisi. No ho està perquè presenta una programació més àmplia que mai per aquest estiu, a la que el públic respon de sobrada manera; durant el primer semestre ha augmentat l'assistència respecte a l'any anterior.

Conxa Juanola, gerent del Teatre, explica el perquè: "Hem treballat molt per arribar a acords amb les companyies professionals perquè el cost dels espectacles no sigui una ruïna. La crisi ha tingut aquesta virtut, fins ara els preus eren fixos, ara es poden negociar, canvi que beneficia els espectadors". Va encetar la temporada anit l'òpera "Così Fan Tutte" amb un elenc d'excepció i una escenografia atractiva que transportava la història de Mozart a l'actualitat. Només era el "sus" d'una agenda repleta d'espectacles atractius com el que oferirà Rafael Amargo, que estrena "Solo y amargo" a Maó. Al públic que li agradi riure i passar-s'ho bé, al Teatre podrà gaudir de dues comèdies que fa temps que han obtingut gran fama, "La cena de los idiotas", el juliol, i "La doble vida d'en John", amb Lloll Bertran i Joan Pera, el setembre per les festes de Maó. Per als més joves, un ganxo, el monòleg de Dani Mateo de "Tiempos Modernos", i per a tot el públic, també la màgia i el show d'Alberto de Figueiredo.

La música, com és habitual, ocupa un lloc destacat en la programació del Teatre Principal i especialment a l'estiu gràcies al Festival de Música de Maó, el XXXVII, que organitza Joventuts Musicals. Tot un seguit de concerts de gran nivell delectaran els oients. La més popular de les actuacions serà per cas la del "Soweto Gospel Choir", que acaba d'inaugurar el Mundial de Futbol. Més música amb "A prop del mar" de Nina i Port Bo; i amb Menaix a Truà, més d'aquí amb Cris Juanico i els seus companys.

El Teatre Principal encara l'estiu també pensant en el turisme que arriba a l'Illa i que vol quelcom més que sol i platja, "una altra cosa és que no siguem capaços d'incorporar-ho en els mecanismes de promoció turística", confessa Conxa, qui assegura que malgrat els esforços la programació del Teatre no arriba suficientment al turista que podria mostrar interès per la seva oferta. Tot i així, des del Teatre no preocupa en aquests moments la taquilla, "hem ajustat el preu de les entrades al màxim i la gent està responent molt bé", comenta Conxa, "el públic que ve al Teatre té l'hàbit d'anar-hi i no li està afectant la crisi, que és més bé empresarial i que en el nostre cas ens afecta especialment de cara a les aportacions de les administracions públiques i dels mecenes". Tot i així, el Teatre salva una nova temporada amb una oferta cultural de les més destacades a l'Illa, demostrant que tot és possible malgrat la situació general sigui adversa i que la cultura és un pilar fonamental en la vida que s'ha de cuidar fins a l'extrem i mai no deixar que decaigui.

Els espectacles
Juny
Dilluns 14, Così Fan Tutte.
Dissabte 19, Any Chopin.
Dissabte 26, diumenge 27, Noche de danza.
Dimecres 30, Nina i Port bo.

Juliol
Dissabte 3 i diumenge 4, Peter Pan. Escola de Dansa de Ferreries.
Dijous 8, Petit orgue de Santa Maria.
Dissabte 10, Gala Dansame.
Dimecres 14, Festival de Música de Maó. Vasko Vassilev.
Dijous 15, Ballet de Moscou.
Dijous 22, Festival de Música de Maó. Maxim Rysanov.
Divendres 23, La cena de los idiotas.
Dijous 29, Festival de Música de Maó. Soweto Gospel Choir.

Agost
Dimarts 3, Menaix a Truà.
Dimecres 4, Festival de Música de Maó. Accademia Bizantina.
Dimarts 10, Festival de Música de Maó. Orquestra Cambra Illa de Menorca.
Dijous 12, Alberto de Figueiredo amb MagiComedy.
Divendres 13, Rafael Amargo.
Dimecres 18, Festival de Música de Maó. Leonidas Kavakos.
Diumenge 22, Dani Mateo.
Dimecres 25, Festival de Música de Maó. Cartes de Mozart.

Setembre
Divendres 4, Transatlàntida.
Dissabte 4 i diumenge 5, La doble vida d'en John.