Coincidiren sent estudiants erasmus a l'escola de fotografia de Bèlgica. La coincidència de Daniel Calatayud (València), Nicolas Lalau (França) i Piotr Spigiel (Polònia) va anar més enllà de les aules en emprendre el projecte fotogràfic "Recycled Landscapes", que els porta a descobrir junts zones industrials abandonades o en plena decadència, de la que extreuen la màxima bellesa possible amb les seves càmeres. El resultat, en els tres casos excepcional, es podrà gaudir a partir de divendres en una exposició col·lectiva a Sa Fàbrica de Maó.
Daniel Calatayud mostra set fotografies panoràmiques en blanc i negre. "Human Landscapes" estan realitzades amb la llum uniforme d'inicis o final del dia, el fotògraf controla la llum i el color des de la càmera, el retoc amb l'ordinador posteriorment és mínim. "La càmera pren una superfície que t'envolta, que et convida a passejar per l'escena". Instal·lacions portuàries, fàbriques de metal·lúrgia, parcs aquàtics i atraccions abandonades o refineries, amb tot el seu encant.
Nicolas Lalau dedica temps i paciència a trobar el què ha de fotografiar i el com. Escull el moment del dia en què l'obscuritat és avançada i pinta les escenes amb llums de llanternes i flaixos. Com Calatayud, crea la fotografia des de la càmera, el resultat és espectacular. "Per començar estan els passejos, les excursions on ningú va. Allà comença l'exploració, l'aventura, en la que l'angoixa i l'excitació s'ajunten i desenvolupen l'imaginari". Per a Lalau, el treball fotogràfic és passió i la seva concentració es resol en la revalorització d'objectes que retrata per última vegada, l'objecte moribund.
Piotr Spigiel presenta a Sa Fàbrica "Science des reves", una sèrie en què fa protagonista un personatge que submergeix en l'escena per contar històries... Li agrada treballar amb gent, no està tant per la qüestió tècnica, i els que han treballat amb ell asseguren que contagia el seu rotllo a qui retrata, que és capaç de fer-li creure que és una princesa o bé una granota. La fantasia és un dels bàsics de rerefons del seu treball. "Em dedico tant a la fotografia artística com al retrat comercial. També faig videoclips i reportatges. La inspiració de la meva obra sovint la trobo en autors com Jim Jarmusch, Michel Gondry, Richard Lindlater i Tony Gatlif".
Pertànyer a tres països diferents i haver coincidit no només geogràficament en un lloc sinó també en una manera de concebre la fotografia, no ha aportat més que avantatges a aquests tres joves, als que s'hi suma un quart, l'italià Mascimiliano De Cicco.
Viatgen contínuament, sempre amb low cost, i allà on van no es senten com a turistes sinó com a vilatans que es recreen en llocs tranquils i espectaculars, on poden fer fotos lliurement, sense grans despeses i des de la total diversió. S'han batejat amb el nom de Le Photographe Europeen, en singular, donant compte d'aquesta manera d'entendre la vida.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.