TW
0

Talleres Islados és una associació cultural, de nova creació, que organitza tallers sobre la cultura i el pensament a Menorca. La seva impulsora, Mariona Fernández, està convençuda que l'Illa és un lloc ideal per gaudir durant quatre dies d'uns tallers que volen trencar endogàmies temàtiques i es dirigeixen a qui tengui la inquietud d'aprendre de la mà dels més savis.

Els assistents –fins ara els inscrits provenen principalment de Catalunya, València i Galícia– compartiran amb el professor les cases d'un lloc, com ara Biniati des Pi, per viure l'experiència de l'aprenentatge en la seva forma més pròxima, la de la convivència. Mariona, que durant anys ha estat treballant en el departament de Cultura de la Generalitat, aprofita la seva experiència i contactes per portar a Menorca figures rellevants de gèneres molt diferents, com ara la literatura, l'art, el cinema, la fotografia, el periodisme, la filosofia o el món del llibre d'art i il·lustrat. Entre ells, hi figura Joan Fontcuberta, que oferirà un taller de fotografia, entre altres que ja han confirmat la seva participació, com Pep Bonet i Clemente Bernad, fotografia documental; Felip Solé, document; el destacat pensador Miguel Morey; Sabino Méndez, amb un curs sobre música; o el principal membre dels joglars Ramon Fonstserè, amb un taller d'arts escèniques.

Els tallers són de caràcter intensiu, 24 hores que són quatre dies, diu la seva promotora. El passat mes d'octubre es va dur a terme el primer taller, de fotografia, amb Xavier Ribas. L'experiència els ha animat a programar-ne cinc més per aquest setembre, per al que ja s'han inscrit 24 alumnes. Els tallers tenen un cost de 460 euros, 350 euros per als menorquins que no vulguin pernoctar a la casa, i sempre s'inicien el dijous a la tarda i duren fins diumenge al migdia.
Per qui vulgui inscriure's visitar http://talleresislados.blogspot.com.

Professors
Albert Sánchez Piñol
Taller sobre l'estructura narrativa vàlida per a tots els gèneres. Del dos al cinc de setembre.

Màrius Serra
"Jugar, llegir i potser escriure", un taller sobre narrativa basat en una tècnica francesa. Del nou al 12 de setembre.

Andrés Trapiello
El seu diari "El salón de los pasos perdidos" li dóna peu a fer un curs sobre diaris entre els dies 23 i 26 de setembre.

Carme Miquel i Tom Carr
"La matèria i el jo", com l'artista representa la natura des de la subjectivitat. Del 23 al 26 de setembre.

Joan Fontcuberta
Prestigiós fotògraf internacional que fa de la fotografia una teoria a propòsit del llenguatge amb molt d'humor. Del 30 de setembre al 3 d'octubre.