TW
0

Un curs més les persones majors de la Residència de gent gran del CIMe col·laboren amb els col·legis de Maó transmetent als fillets i filletes la seva saviesa, les seves emocions i els seus valors.
A la classe dels Elefants i les Girafes de 6è d'infantil de La Salle de Maó, ens han visitat En Jordi (81 anys) i N'Antònia (75 anys) de professió pagesos. Amb ells hem fet un Projecte Educatiu durant el 2n i 3è trimestres d'aquest curs sobre: "El camp a Menorca".
Aprofitant la seva llarga experiència com a pagesos, ens han mostrat com era un Lloc Menorquí a la seva època: les eres, les parets seques, la casa on vivien el senyor i els pagesos i les diferents estàncies dels animals.
També ens han explicat que a Menorca era molt important el blat, per què s'emprava i que n'hi havia molt.
Hem xalat molt participant en el procés de sembra en un hort de veritat. Cada un de nosaltres va posar una llavor de lletuga dins d'un potet i poc a poc vàrem veure com creixia el planter i després la vam trasplantar i sembrar a l'hort de l'escola on mirarem de cuidar-les durant el temps que resta de curs. Tindrem una lletugada!!!!!
En Jordi i n'Antònia han aconseguit ser una part important de les nostres experiències i de la tasca diària dins l'aula... han estat un més del nostre grup aula.
Cada any observem que aquest tipus de programes intergeneracionals són una font important de motivació per als fillets i filletes i veiem també com les persones majors se senten felices de transmetre i compartir les seves experiències, mantenint-se sempre somrients i atents a qualsevol pregunta que els infants els puguin plantejar.
Una experiència realment enriquidora per a tots els que hi participem!!!!
"Lo mejor que podemos hacer por otro no es sólo compartir con él nuestras riquezas, sino mostrarle las suyas." Benjamin Disraeli (1766-1848) Estadista inglés.