TW
0

A principis de maig es va celebrar l'acte de lliurament de premis als guanyadors del VI concurs de dibuix i III concurs d'expressió escrita "Un Parlament per a tots", que anualment organitza el Parlament entre els escolars de 6è de primària de les Balears i del qual sempre ens fem ressò al suplement "Xoc". En aquesta ocasió, l'escenari va ser la sala multifuncional des Mercadal.
A l'acte, que va encapçalar la presidenta del Parlament, Aina Rado, també hi eren presents el secretari primer de la Mesa del Parlament, Eduard Riudavets, el president del Consell Insular de Menorca, Marc Pons, el batle de l'Ajuntament des Mercadal, Francisco J. Ametller, el director general d'Innovació i Formació del Professorat, Miquel Perelló, i el delegat territorial a Menorca de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, Joan Coll.
La participació dels escolars en aquesta nova edició de divulgació institucional organitzat per la Cambra amb el suport de la Conselleria de Cultura i Educació del Govern Balear, ha consistit en la realització d'un dibuix que representa les funcions i l'organització del Parlament, acompanyat d'un lema, i en la redacció d'un escrit sota el tema "Valors i Parlament".
El concurs de dibuix i expressió escrita, "Un Parlament per a tots", es va oferir a principi de curs, a tots els alumnes de 6è de primària de tots el centres educatius de les Illes balears i ha tingut una gran acollida tant entre els centres, com entre el professorat i els alumnes, amb una participació de 1.845 dibuixos de 63 centres i 1.076 redaccions de 46 centres, el que suposa un increment de fins un 25% més que l'edició de l'any passat. Concretament de Menorca hi ha participat fins a 9 centres amb alumnes de 6è de primària.
Premiats
Durant l'acte es van lliurar els premis 'Illes Balears' i 'Menorca' que enguany han correspost a alumnes i a centres escolars de Menorca, tant pel que fa a les categories dibuix com al d'expressió escrita.
El 1r premi "Menorca" de dibuix ha correspost a Antoni Sintes Gomila, del CC Sant Francesc d'Assís de Ferreries; i el 1r premi "Menorca" d'expressió escrita ha correspost a Isis Pons Vives, del CC Sant Josep de Maó.
També es va lliurar el 3r premi 'Illes Balears' de les categories de dibuix i expressió escrita que han correspost respectivament als alumnes Miquel Ripoll Galofré, del CP Mare de Déu del Toro (Es Mercadal) i Sara Giménez Morales, del CP Sant Lluís.
L'acte va ser una autèntica festa ja que a més dels alumnes premiats, la resta dels estudiants van rebre obsequis per la seva participació.

Amb noms i llinatges
3r premi Balears de dibuix
Alumne. Miquel Ripoll Galofré
Centre. CP Mare de Déu del Toro – Es Mercadal - Menorca

Categoria Menorca - Dibuix
1r premi:

Alumne. Toni Sintes Gomila
Centre. Col·legi Sant Francesc d'Assís de Ferreries

2n premi:

Alumna. Josselyn Mancheno Laverde
Centre. Col·legi Ntra. Sra. de la Consolació de Ciutadella

3r premi:
Alumna. Alba Francis
Centre. CP Tramuntana de Maó

Premis Balears d'Expressió Escrita "Valors i Parlament"
3r premi:

Alumna. Sara Giménez Morales
Centre. CP Sant Lluís - Menorca

Categoria Menorca
1r premi:

Alumna. Isis Pons Vives
Centre. Col·legi Sant Josep de Maó

2n premi:
Alumna. Alba Moll Febrer
Centre. CP Pintor Torrent de Ciutadella

3r premi:
Alumna. Clara Cabezas Más
Centre. CP Sant Lluís