TW

Maite Salord i Susana Mora han intercanviat aquesta setmana la presidència del Consell, tal com estava previst. S'ha de reconèixer que el pacte del Consell entre Més, PSOE i Podem és sòlid i s'ha mantingut a pesar dels factors externs (la dimissió de la consellera Mateu i la sortida de Més per Menorca del pacte d'estabilitat del Govern o els greus problemes de Jarabo en la direcció de Podem a Balears) i dels factors interns (no s'ha fet cap remodelació de l'equip de govern ni es farà ara, només es va fer la que estava motivada per causes personals de dos consellers, quan segurament seria necessari afrontar els dos darrers anys amb energies noves, és a dir es prioritza l'estabilitat en tost de l'eficàcia, cosa que no és un símptoma de fortalesa). Els consellers de Podem de Menorca estan molt més a prop de Més que no del PSOE, però aquesta qüestió tampoc no ha afectat la transició i el compliment dels acords.

Noticias relacionadas

Susana Mora reconeixia a l'entrevista que hem publicat aquesta setmana que la gestió li absorbeix tot el temps i ella mateixa s'imposava fer més política. Segurament els ciutadans esperen dels polítics que siguin bons gestor i no gastin gaire, tot i que els votants dels partits del Pacte esperaven la decisió d'aturar les obres de la carretera o la de reduir les despeses de sous de l'estructura política per destinar més recursos a protecció social.

Ara el PSOE torna a la presidència del Consell després d'uns resultats electorals molt dolents i en un moment de debilitat de l'organització insular. Susana Mora està destinada a jugar un paper molt important, entre la presidència del Consell i la secretaria general del PSOE insular. Serà capaç i podrà dur a terme el canvi necessari, de mostrar una personalitat política pròpia en el Consell i de recuperar almenys una part del terreny que els socialistes han perdut? És evident que no es tracta només de gestionar amb bona voluntat i l'eficiència que sigui possible. També des del Consell és el moment de fer política.