TW
0

Plataforma "el transport aeri ofega menorca"

Honorable president Sr. Bauzá:

Aplaudim entusiàsticament la iniciativa de celebrar trobades oficials entre el govern canari i balear. Entenem que la configuració geogràfica similar de les dues comunitats, una suma d'illes anomenades arxipèlag, fa que compartim característiques semblants, algunes d'elles molt virtuoses però també desavantatges. La suma d'esforços per mitigar aquestes pot ser de gran sinergia per reclamar les solucions precises de l'administració estatal. Segons hem pogut llegir a la premsa el resultat final del I Foro ha estat positiu, posant damunt la taula tots aquells punts comuns que més afecten a les dues comunitats, especialment els lligats al sector turístic i a la connectivitat amb l'exterior.

Honorable president, donat que la iniciativa de portar a terme aquestes trobades oficials va sorgir precisament arrel del III Foro Menorca Illa del Rei, que es va celebrar el passat agost aquí, a Menorca, i precisament per parlar del tema de la connectivitat aèria, que, com sap, tant patim en la nostra illa, no seria pertinent que el pròxim foro dels arxipèlags que han acordat celebrar el mes d'octubre vinent, entre vostè i el president Paulino Rivero, es faci també a la nostra illa? La nostra illa va ser la que va propiciar el que es posessin d'acord, i sobretot la nostra illa és un exemple paradigmàtic de la precarietat i carestia del transport aeri, que requereix solucions urgents. Celebrar a Menorca el pròxim foro dels arxipèlags seria, sens dubte, una manera de destacar la prioritat de la connectivitat aèria que afecta especialment les illes menors.

Benvolgut president, les illes menors tenim tot sovint la percepció que la nostra germana gran no ens té presents, però també existim. Se'n recordi de nosaltres. El II Foro dels arxipèlags podria ser a Menorca, no li sembla?