TW
0

És dissabte capvespre i arribo a casa després d'un dia d'excursió pel Camí de Cavalls, gaudint del paisatge i la natura de Menorca. Són molts els aprenentatges que una persona adquireix al llarg de la seva vida. I formar part de l'escoltisme és, per a moltes persones, una part important de les nostres vides.

Cercant records dels meus inicis a l'escoltisme, a la branca dels llops/daines, sens dubte apareixen referències a les sortides que fèiem... Es Canaló, Macaret, sa promesa a Trebalúger, el Sant Jordi a diferents pobles de l'illa, els campaments d'estiu que fèiem a La Vall... i com no, les nostres trobades, cada dissabte capvespre al Cau! Perquè formar part de l'escoltisme és molt més que organitzar i fer sortides. Hi ha tot un món per descobrir, un munt de coses per aprendre, per a divertir-nos i passar-ho bé.

Formant part de l'escoltisme es fan amistats i s'aprenen jocs nous, però els infants i joves també aprenen una sèrie de valors de gran utilitat al llarg de tota la vida de qualsevol persona. Aprendre a treballar en equip, la col·laboració entre companys i companyes, i a responsabilitzar-se de la tasca que correspon a cadascú, són aspectes importants per a poder dur a terme qualsevol projecte que ens proposin. Per açò també és important el compromís amb tot allò que es comença, i aprendre a no deixar les coses a mitges.

Confiar més en les nostres possibilitats, per a guanyar en autonomia personal, així com la confiança i el respecte cap a les persones que ens envolten. I com no, també l'estima a la natura.

Tot això és possible gràcies a la tasca dels caps, persones formades específicament per a desenvolupar aquesta tasca, que realitzen de forma totalment voluntària i compromesa. Rere totes les activitats que fan amb infants i joves hi ha una feina de reunions, preparació de materials, etc. que va molt més enllà de les trobades de cada dissabte al cau. Tot amb la finalitat de que tot el que es faci surti bé, i que els infants i joves escoltes passin bons moments alhora que aprenen coses noves.

I ara que l'estiu ha arribat al seu final, i el nou curs ha començat, els Escoltes de Menorca també tornem de vacances. Trobar-nos cada dissabte capvespre al Cau és la primera passa per aconseguir descobrir el camí de l'escoltisme que, com el Viatge a Itaca de Lluís Llach, està ple d'aventures i coneixences. Animem a que qualsevol infant o jove que vulgui vingui a descobrir aquest camí. Per això només cal apropar-se al Cau d'algun dels agrupaments escoltes que hi ha a Menorca.

Inici de curs als diferents Agrupaments Escoltes de l'illa:
A.E. Tramuntana (Maó): 1 d'octubre
A.E. Àngel Ruiz i Pablo (Es Castell): 8 d'octubre
A.E. Sant Bartomeu (Ferreries): 15 d'octubre
A.E. Federico Pareja (Ciutadella): 8 d'octubre
A.E. Sant Antoni Mª Claret (Ciutadella): 15 d'octubre
Vine al Cau a conèixer-nos!!