TW
0

Pel que veig, el PSOE ja ha trobat l'estratègia per a desgastar a Mariano Rajoy de cara a la pròxima confrontació electoral, la de 2012, ja que la d'enguany, malgrat que el PP pretengui convertir-la en un referèndum Zapatero Sí - Zapatero No, és en realitat una convocatòria local. L'estratègia del PSOE és presentar el futur candidat al govern com un vago, un gandul, un home al que no li agrada la feina, un "ni-estudia ni-trabaja", en definitiva, una persona que no pot portar l'alta responsabilitat del país sobre les espatlles. Ja vèuen on acaben totes les ideologies, en situar l'atac en aquests terrenys tan llenegadissos.

No hi ha confrontació de programes (per l'amor de Déu!), sinó creació d'imatges estereotipades per desacreditar a l'adversari.

Dia sí dia també, ministre sí ministre també, cada cop que els dirigents obren la boca és per a fixar aquesta idea del vago Rajoy en la ment dels ciutadans. No es pensin que això només ho fa el PSOE en relació a Rajoy, també ho fa el PP en relació a Zapatero, que si és una persona vàcua, un "trasnochado", un improvisador, "un romántico arrepentido". Així va la cosa. I hi queda un any llarg. Més que segur, la campanya actual del PSOE és fruit d'un estudi científic basat en els més moderns mètodes de lectura de l'opinió pública. Més que segur, alguns dels millors experts del país han aconsellat l'equip dirigent de quina manera poden fer més mal a les expectatives del Partit Popular.

El Partit Popular no pot contrarestar la campanya perquè encara no és segur que Zapatero sigui el candidat a batre. Si ara ataquessin Zapatero potser el resultat seria l'enfortiment d'un candidat que no fos ell. Aquest debat de gran altura és el que ens proposen ara per crear una major bipolaritat. I aquesta bipolaritat es traduirà en unes eleccions municipals que als dos partits majoritaris els interessa situar també en el debat bipartidista.