TW
0

Una tendència d'alguns polítics dels nostres temps és la de tractar el ciutadans com a menors d'edat. Consisteix en prendre mesures pel seu bé, per protegir-lo de la seva pròpia ignorància, encara que no li agradin. En realitat no és res de nou, al segle XVIII d'això se'n deia Despotisme il·lustrat.

Els nous savis ens diuen com hem de conduir i ens porten a la presó si ens passem (ara que en tindrem una aquí ja no patirem de nostàlgia per si de cas). Per protegir els nostres fills que engreixin uns quilets prohibeixen que venguin Coca-Cola i donuts a les cantines del 'coles'. Com que els cotxes escupen molts fums, fan tot el possible per dissuadir-nos de conduir per les ciutats. Ens diuen com hem d'educar els fills i els ensenyen Ciutadania. Insisteixen que hem d'escriure amb els dos gèneres perquè el llenguatge és masclista. Prohibeixen fumar. Ens fan comprar tot tipus de galindaines inútils per a la nostra seguretat al volant...

I si tant saben els que ens convé, com és que no impedeixen que hi hagi governants que els hi passen les crisis de front sense adonar-se i quan ja estan al damunt reaccionen gastant milions de milions d'euros amb foteses sense eficàcia? Això sí, carregats de bones intencions.

Qui ens protegeix dels nostres protectors?