TW

El passat 17 de novembre es va publicar al MENORCA en portada i amb un gran titular que el «El Consell escucha a los familiares de Santa Rita y anuncia que aumentará el personal». Anunciaven augmentar la plantilla contractant dos cuidadors més i l'amplicació de tres llocs de cuidadors que actualment estan fent un 20 per cent de jornada a jornada sencera.

A més la Sra. Herráiz deia que «en este momento lo más importante es la tranquilidad de las familias y dar soporte al personal». Li feim a saber que no ho està aconseguint, l'efecte és el contrari. Com volen donar tranquil·litat si després d'aquest compromís públic el dia 11 de desembre ens comuniquen que es contracta una persona menys del que van dir?

La consellera diu que no poden complir el compromís «porque la Ley de Estabilidad Presupuestaria impide incrementar en mayor medida el capítulo de personal». Com pot ser que l'any passat el centre augmentés la plantilla en sis netejadores (quan es va assumir el servei de netetja que fins aquell moment estava externalitzat)? En aquell moment totes les lleis que ara diuen impedeixen augmentar el capítol de personal ja estaven en vigor. Per noltros és evident que no hi ha voluntat política de complir amb el compromís ja que l'excusa econòmica no ens serveix vist l'esborrany del pressupost 2015 (amb un superàvit previst de 255.188'65 euros) i que quan ho han trobat convenient han augmentat la plantilla sense cap tipus de problema.

També ens sembla interessant informar que a nivell pressupostari l'augment de quatre persones no suposarà cap increment del capítol de personal, el que es planteja és emprar les partides destinades a contractar una psicòloga, un jardiner i gerència. Aquestes places no s'estan ocupant i fins ara s'han emprat per altres coses.

Tampoc ens dóna gaire confiança el fet que l'equip de govern de CIMe hagi acceptat la moció presentada pel PSOE de realitzar una auditoria al centre amb la condició de que aquesta es faci quan s'hagi implantat el pla de qualitat (és a dir, quan s'hagi fet efectiu l'augment de cuidadors). Per què aquesta condició? El director insular i la consellera de Benestar Social no deixen de repetir que superam els ratios legals de cuidadors, si es així perquè no fer l'auditoria ara? Per noltros està clar, perquè des de fa més d'un any, quan es van augmentar les 17 places residencials, no es compleixen els ratios legals de cuidadors.

Referent al que diu el director insular pel diari que l'auditoria interna que s'ha començat a realitzar "determinarà si l'increment de plantilla és o no suficient", comentar que aquesta auditoria està promoguda pel comitè d'empresa quan encara no hi havia aquesta previsió d'augment de cuidadors, és a dir, que la intenció del comitè no era analitzar aquesta qüestió, el que es volia i es vol és que s'analitzin les ràtios dels auxiliars actuals.

Tampoc ens dóna gaire tranquil·litat no saber quan s'ampliarà realment la plantilla, vist l'interès que estan demostrant ens preocupa bastant.

Manifestar que no notam el suport que diu la consellera que vol donar al personal quan parlen de reconvertir (primer 2 i ara 3) places de zeladors en cuidadors amenaçant en acomiadar als zeladors que no accedeixin voluntàriament a fer la reconversió. El comitè d'empresa encara no està informat de com es pensa fer aquesta reconversió. Fa mesos que els representants del consorci asseguraven que ho farien emprant la mesura de mobilitat funcional. El comitè sempre s'ha oposat al considerar que és il·legal aplicar aquesta mesura en el cas que ens ocupa ja que som personal laboral i esteim protegits per la legislació. Ara per fi ens han dit de paraula que no ho poden fer d'aquesta manera i que estan esperant que la secretària del consorci els informi de com fer-ho. Avam amb quina fórmula ens volen seguir donant suport, quina por.

Sr. Tadeo, Sra. Hernáiz i Sr. Canes, la tranquil·litat es sustenta amb la confiança i aquesta l'han perduda totalment ja que han demostrat manca de sensibilitat, serietat, professionalitat i de eficàcia en la gestió d'un servei social tan important com és l'atenció a les persones majors que s'ofereix al nostre centre.