TW

Després de la polèmica que alguns han volgut crear en torn a la veracitat de les enquestes realitzades pel grup municipal PSOE-Maó als comerços i establiments del Port, creiem que és just defensar que aquesta feina, en la que han participat la majoria d'establiments del Port, es mereix un respecte. Són enquestes contestades des de l'anonimat i fetes des de les ganes de construir, tant per part dels que han participat com per part d'aquest grup municipal. També és necessari refutar falsedats interessades: a l'enquesta no hi ha ni una sola pregunta sobre les escales mecàniques; per tant qui queda desacreditat?

Les enquestes tenien un total de 36 preguntes repartides en quatre apartats: Característiques del local i producte, Mobilitat, Promoció, Infraestructures portuàries i serveis i un darrer apartat de lliure contestació on es recollien observacions i suggeriments. Es van començar a repartir el mes de maig i a finals de juliol es va donar per tancada la recollida de les contestacions, van participar uns 70 establiments, als que volem agrair la seva paciència i molèsties ocasionades en plena temporada.

Aquesta enquesta s'ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració d'afiliats i simpatitzants del nostre partit amb un cost econòmic de zero euros, les persones que han col·laborat amb aquesta tasca han invertit el seu temps en repartir i recollir les enquestes passejant Port amunt i avall només amb la intenció de conèixer i escoltar la veu de les persones que més entenen la realitat del Port.

Després d'analitzar els resultats vam voler fer-los públics, tal qual, sense cap tipus de «cocina» i sense voler interferir en cap dels resultats. Els resultats que vàrem exposar són els que ens va donar les enquestes, són els resultats de les respostes de les persones que fan feina i tenen negocis al Port. Noltros som els primers interessats en tenir dades reals per a poder arribar a la redacció d'un pla global pel Port de Maó que és el nostre objectiu. I per garantir que tothom digués la seva amb total llibertat, sense por a possibles represàlies, vàrem acordar que aquestes enquestes serien anònimes.

Sra batlessa de Maó i Sr. Alejandro Sanz amb la mentida no s'arriba enlloc. Ens sap greu que els resultats de les enquestes no hagin estat del seu gust, però açò no justifica que puguin desacreditar una feina de més de quatre mesos feta conjuntament amb un sector de la nostra població. Probablement si no comprenen els resultats de les enquestes és perquè vostès no coneixen l'opinió de les persones que més entenen la realitat del Port.

Sra batlessa de Maó i Sr. Alejandro Sanz, i totes les persones que hi estiguin interessades, tenen les enquestes a la seva disposició –això sí, garantim el respecte absolut a la confidencialitat i l'anonimat de qui hi ha participat-. Però ja avancem a l'equip de Govern que no seran les darreres enquestes que realitzarem. Des del nostre partit hem après i molt, del errors comesos en el passat, hem estat quatre anys a l'oposició i ens ha servit per a reflexionar i ser conscients dels nostres valors. El nostre lloc està devora la gent i escoltar les seves denúncies, no deixarem de fer feina per la nostra ciutat i emprem qualsevol eina per conèixer les preocupacions dels ciutadans i ciutadanes.

I per a concloure dir que en al nostre facebook psoemao, trobaran el link que els adreçarà directament a les preguntes de les enquestes –a la web del PSOE Menorca estan penjades des del dia 24-, i veuran que en cap moment es va demanar res sobre les escales mecàniques del port com a volgut fer veure l'equip de Govern i aquest mateix diari.

Seguirem fent propostes ja són prop de 70 propostes i més de 170 preguntes que hem presentat a la sra. Reynés plenari rera plenari de les que només 6 han estat acceptades en la seva totalitat i Sr. Alejandro dins de les propostes fetes hi ha una proposta de projecte de Pla turístic (enviada al seu correu electrònic de dia 8 de novembre de 2013) i una altre sobre alternatives al projecte d'escales mecàniques (registrada el mes de juliol). Prou mentides i més fer feina per la ciutadania.

Elena Costa
Regidora del Grup Socialista