TW

Com a directora del Centre d'Educació de Persones Adultes Joan Mir i Mir i amb motiu de les informacions aparegudes en el diari MENORCA en data de 15 de maig de 2014, per al·lusions, voldria fer-hi alguns aclariments, amb l'objectiu de desfer qualsevol malentès.

La paraula Escola d'Adults de Maó inclou una realitat educativa certament complexa. Existeixen tres entitats constitutives dins el centre (la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears; l'empresa Serveis Educatius de Menorca SAL; i l'Associació d'Educació d'Adults de Menorca), que treballen en diverses aules repartides pel Llevant de Menorca (a Maó, es Castell, Sant Lluís i Alaior). Una realitat complexa, sí, però enriquidora i integral, única i capdavantera, que satisfà les necessitats i les expectatives formatives de les persones adultes de la nostra comunitat. Aquestes tres branques es coordinen i cooperen quotidianament, però són independents i es regeixen per pautes i règims específics, ben diferenciats.

La cooperativa de professors Serveis Educatius mantén un conveni anual amb el Consell Insular de Menorca, que financia bona part de l'oferta d'estudis de l'Escola i en què lògicament es preveu la supervisió del desenvolupament de dits cursos per part del Consell insular. Tant és així, que mensualment s'envia el control d'assistència dels alumnes al Consell insular. No podria ser d'una altra manera: la transparència i la lleialtat institucional han de guiar qualsevol missió educativa amb vocació de servei públic. En aquest sentit, resulta inconcebible pensar que s'hagi pogut pretendre impedir l'accés de personal del Consell insular, a fi d'efectuar controls d'assistència dels estudiants. Quan la petició va emergir,  senzillament, es va reorientar i processar, d'acord amb els procediments oportuns i seguint les instruccions que ens regeixen. És a dir, s'havia de seguir el protocol, que diu que s'ha de sol·licitar, prèviament i per escrit, i la Inspecció de la Conselleria d'Educació ha de donar-hi el vist-i-plau.

Inspecció Educativa del Govern de les Illes Balears va ser la instància competent que va acabar portant a terme aquesta funció de supervisió, com marca el protocol.

El suport econòmic del Consell Insular de Menorca envers l'Escola d'Adults de Maó ha estat sempre crucial per al desenvolupament d'un projecte educatiu globalitzador i eficaç. Per tant, ens congratulem davant les recents declaracions de la sra. Consellera de Cultura, Patrimoni i Educació Maruja Baíllo, en què ha manifestat la seva voluntat de revalidar íntegrament aquest ajut, de vital importància per seguir apujant el llistó de la qualitat i la innovació educatives.