TW

Acabem de celebrar la XXVIIIa edició de la Fira del Camp. Queden enfora aquelles primeres edicions que va impulsar amb molt d'interés i esforç Miquel Grandío Picó, amb la seva doble adscripció com a regidor i membre de l'Associació Frisona.

Han passat anys i fins i tot dècades des d'aquella interessant idea i avui podem proclamar amb orgull que el concurs d'Alaior se situa en la tríada de les millors fires especialitzades en bestiar boví frisó d'Espanya, juntament amb les de Cantàbria i Astúries. Això es diu molt prest.

Ens omple d'orgull poder continuar donant ales a aquella col·laboració que sorgí entre el Consistori i l'Associació Frisona Balear i sobretot és un gust poder comprovar com els llocs de Menorca han aconseguit arribar a tan alt nivell qualitatiu de la cabana bovina, amb xifres que fa déu anys ens haurien semblat directament entel.lequies fora d'abast.

En el decurs dels anys, la fira s'ha anat arrodonint amb activitats múltiples, entre les que sens dubte destaca, la part comercial i promocional de les produccions agroalimentàries locals i foranes. Tradició e innovació es troben en el gran aparador que durant dos dies és la fira, una mostra que és un resum de les excel·lències i resultats que ens ofereix tot un sector que a poc a poc s'ha anat adaptant a les noves exigències, tant d'ordre sanitari com pel que fa a les tendències del mercat.

Encara a risc de fer massa llarga la llista, resulta obligat fer esment de l'agraïment específic a totes les empreses establertes en el recinte firal que han vist alterat el seu ritme o han patit qualque inconvenient o molèstia durant el seu desenvolupament; a l'Associació del Polígon per deixar-nos emprar el solar; a Tecno-Agrin, per la seva col·laboració en el muntatge de les munyidores, Hormirapid que ens va cedir un espai com a magatzem i Maderesa que ens permet la conexió elèctrica, a las cooperatives que han aportat pinsos i animació, a la SAT Alcaidús per convidar a menjar de verd a tot el bestiar de la fira i a J. A Pons Sintes, per prendre's la molèstia d'anar a segar de bon dematí el ferratge per les vaques i a Son Bonaventura per proveïr l'imprescindible remolc per traginar-la fins al recinte firal.

L'agraïment ha d'arribar també a José Alcaraz i a Cati Olives, pel servei de tren; a Lina Pons, per la seva ajuda altruista en els detalls de jardineria; a Fires i Congressos per la cesió d'un estand i al Centre d'Estudis Locals que ha ofert exposicions i visites complementàries durant el cap de setmana de la fira.

Els voluntaris esportius i de Protecció Civil, la Policia, la magnífica feina feta per electricistes, jardiners i brigada municipal d'obres i la dedicació i atenció constant de Joana Salom, Paco Perea, Bàrbara Jordi i Quim Pons, abans, durant i després del certamen s'ha de destacar com a puntal d'aquesta convocatòria.

El desplegament dels mitjans de comunicació, els esforços de tots els expositors i molt especialment del sector ramader, que és el que dóna sentit a la convocatòria, de l'Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls Raça Menorquina i del Club Agility Alaior, per les magnífiques exhibicions i espectacles oferits de franc, són també mereixedors de la nostra gratitut.

Hem d'agraïr igualment la implicació de totes les administracions: els ajuntaments, per l'aportació de trofeus (ben igual que moltes firmes comercials) i, al de Ciutadella així com al Consell, per la cesió d'una carpa que ens ha permés ampliar i racionalitzar l'espai expositiu; al Consell de Menorca i Govern balear, persones que en tot moment han fet costat i ajuden moral i econòmicament al desenvolupament de la fira i al recolzament d'un sector esencial començant per la presència dels seus representants, el presidente Santiago Tadeo i el conseller balear d'Agricultura, Gabriel Companys.

Al jutge del certamen, José Manuel Paz Conde, per transmetre'ns les òptimes notícies sobre la qualitat del ramat menorquí que res té a envejar a les millores cabanes del país.

I, per concloure, la bona predisposició i entesa màxima que sempre hem trobat en l'Associació Frisona Balear per tal de poder dur a terme aquest certamen dins de la línea d'estalvi i racionalització de la despesa que intentem aplicar en tota la gestió política.