TW

També aquest dimecres MAC es va reunir en assemblea per, entre altres temes, revisar la jornada de portes obertes de Can Saura (dissabte 8 de març de 2013). Com a col·lectiu implicat en fer de Can Saura un espai cultural de tots, la nostra satisfacció és evident ja que veure l'edifici a vessar de gent és la primera passa per aconseguir un Can Saura Cultural. Ara que mitja Ciutadella ha pogut veure el resultat de les obres és el moment de demanar una resposta clara a l'Ajuntament. Què se'n farà de l'edifici? L'èxit de Can Saura no va ser la massiva assistència, que també, sinó omplir-lo d'activitats culturals. Perquè la gent que va visitar Can Saura no només es va fixar en el resultat de les obres, sinó també, en la infinitat d'espais que ara per ara resten sense emprar.

Des de MAC volem donar les gràcies sincerament a totes aquelles entitats, artistes i ciutadans que van col·laborar en l'organització de les diferents activitats per fer possible que Can Saura fos cultural per un dia; a l'Ajuntament per obrir les portes i organitzar la jornada; a tots aquells que ens han mostrat el seu recolzament per donar-nos força, i a la ciutadania per visitar el palau i treure'n una opinió pròpia.

Com a part implicada en la jornada de portes obertes, des de MAC volem ser crítics amb l'organització de l'esdeveniment ja que la falta de previsió i comunicació va provocar que algunes activitats quedessin deslluïdes, d'altres que es fessin esperar i d'altres van haver d'improvisar canvis o modificacions. També ens agradaria recalcar la preocupant falta de discurs institucional. L'ambigüitat i el silenci dels polítics municipals ens assenyala una desorientació pel que fa al futur de l'edifici que, com ha deixat ben clar una gran part de la ciutadania, ha de ser pel poble i ha de ser cultural.

Fa sis mesos Can Saura semblava que seria regalat i que poques coses es podien fer. La pressió de MAC, la creació de la Plataforma Can Saura Cultural i la veu de la ciutadania ha aconseguit canviar lleugerament el panorama. Hem de prendre consciència que entre tots ho podem tot. Ara, s'ha de pressionar més encara, és fonamental per aconseguir que Can Saura sigui definitivament un centre cultural per a Ciutadella.