TW
0

Campeonato de Balears por equipos juveniles de tenis

La Delegación de Menorca de Tenis quiere dar la enhorabuena al Club Tenis Mahón por la buena organización del Campeonato de Balears por Equipos Juveniles de Tenis, a pesar de las malas condiciones meteorológicas del pasado fin de semana.Agradecer al juez árbitro del torneo, el Sr. Joan López, y colaboradores, el esfuerzo realizado a la hora de programar los partidos, ya que el tiempo imposibilitó disputar las jornadas normales.Agradecimiento también a los señores de mantenimiento del club que han posibilitado que las pistas se secaran y se arreglaran para poder disputar gran cantidad de partidos.

Darles la enhorabuena a todos los campeones y finalistas, mención especial a los clubes menorquines que han conseguido algún título balear, el Club Tenis Mahón, Club Tenis Ciutadella y Club Tenis Alayor.

Agradecer a los equipos mallorquines e ibicencos su participación en este torneo. Y la inestimable presencia del Sr. presidente de la FTIB, Sr. Antoni Ferragut, que a pesar del mal tiempo se desplazó a nuestra isla para asistir a la disputa de las finales y a la entrega de trofeos.

Agradecimiento al Consell Insular de Menorca, al Excmo. Ayuntamiento de Mahón y a todos los patrocinadores por su inestimable colaboración. Agradecer la disponibilidad de Malbúger Centro Deportivo, estando a la espera de la posibilidad de poder utilizar sus instalaciones.

Desde estas líneas reitero mi más sincera enhorabuena al Club Tenis Mahón por el buen desarrollo del torneo, esperamos contar con su inestimable colaboración en próximas ocasiones.

ELSA PONS FORTUNY
DELEGADA DE MENORCA DE TENIS

Dia 1 de maig: el rostre humà de les xifres

És ben evident que vivim una situació econòmica de les més dures que es recorden en els darrers temps. Les xifres així ens ho indiquen: més de 6 milions de persones sense feina, un 27,16% de la població activa, dels quals un 60,97% són menors de 25 anys. No es tracta d'un parèntesi de creixement que, tard o prest, ens tornarà a la situació anterior a la crisi. En absolut: estam, per molt que el PP ho negui, com abans ho havia fet el PSOE, davant un canvi de cicle que obligarà a dur a terme un renovació profunda de les estructures polítiques i econòmiques en què ens hem basat fins ara. El sistema ha fet fallida i, com sempre, qui paga els plats romputs són els més dèbils, els més vulnerables.Per açò, no volem parlar de xifres. Volem parlar de persones. Posar rostre als drames quotidians que ens envolten cada dia: famílies senceres que viuen de les pensions dels pares ja grans, o que tenen tots els membres a l'atur (5.400 famílies a les Illes), o que veuen com els bancs els volen prendre l'única casa que tenen, o que han vist retallat el seu sou, o que tenen fills joves sense cap perspectiva de trobar feina. Tots en coneixem i és massa fàcil, per desgràcia, reconèixer qui s'amaga darrere els nombres que els que manen ens van abocant a sobre, de tant en tant.Així, tan dramàtic com aquesta situació econòmica és veure la forma amb què els partits majoritaris l'han gestionada i gestionen: austeritats i retallades, reformes laborals suïcides sense polítiques d'impuls a l'ocupació i al creixement, polítiques impositives que acaben d'escanyar les economies familiars, bancs rescatats amb els nostres diners i que després ens neguen els crèdits, etc. I, tot açò, ben embolicat amb un discurs fals, d'engany continu contra el qual ja fa temps que s'han aixecat veus qualificades que el desmunten amb arguments sòlids.

És per tot açò que, des del PSM Més per Menorca volem reivindicar, aquest 1 de maig de 2013, un canvi radical en les formes de gestionar la crisi que tengui, com a eix central, el benestar de les persones. Així, entre d'altres mesures, proposam:

Revisió del Pacte d'Estabilitat de la UE, que fixa limitacions estrictes de contenció de la despesa pública, flexibilitzant els actuals objectius i terminis del dèficit, que només ens duu més empobriment.

Reprendre el diàleg social i arribar a un gran pacte per l'ocupació, amb tots els agents implicats, dissenyant alhora una Pla d'incentiu real a la creació d'ocupació com a prioritat.
Reforma fiscal basada en els dos grans eixos de progressivitat i fiscalitat mediambiental, gravant als qui més tenen i als qui més guanyen, i prohibició d'amnisties fiscals i disseny d'un Pla de lluita contra el frau fiscal, alhora que s'incentivi que l'economia submergida, que representa més d'un 23% del PIB, pugui aflorar.

Acord per eradicar o, com a mínim, regular a nivell europeu els paradisos fiscals, aprofitats per les grans corporacions i fons d'inversió per evadir grans quantitats d'imposts, a més d'operar de forma incontrolada en benefici propi, a la vegada que es plantegi una taxa financera als moviments financers especulatius, sobretot els de curt termini.

Modificació de la Llei de finançament dels partits polítics, fent-la més transparent, de la llei electoral, de les subvencions electorals, anul·lant la subvenció per mailing, i reduir o anular les subvencions a les fundacions dels partits polítics o assimilades que reben dels diferents Ministeris.

Reducció dràstica de salaris i incentius dels alts directius d'empreses de capital públic i d'empreses que hagin rebut ajudes públiques; de les despeses del Ministeri de Defensa i de la Casa Reial; dels privilegis que tenen els càrrecs públics i determinats polítics, etc, etc.

Lluita decidida contra la corrupció, posant tots els mitjans necessaris a la justícia i als tècnics d'hisenda, i compromís per lluitar per retornar a les arques públiques fins al darrer euro de la corrupció.

Nel Martí Llufriu
Diputat del PSM Més per Menorca
Maite Salord Ripoll
Consellera del PSM Més per Menorca

Sense feina,
sense treballadors, sense treballadores...
sense futur?

En començar aquest escrit, en el que volem commemorar i celebrar la festa del 1er de maig, també volem tenir un record molt especial per a totes aquelles famílies, treballadors i treballadores, que amb poc temps han perdut la seva feina i que, a vegades amb desesperació, en cerquen i no en troben, sabem que són moments molt difícils i que, malgrat tot, esperam i confiam que no perdin l'esperança i arribin a trobar-ne. Encara més preocupant és la situació dels joves que, en segons quines franges d'edat, entre un 60 i 70 per cent no han trobat encara la seva primera feina (60,97 % a les Iles Balears), el seu futur està marcat per sempre per les conseqüències d'una situació dramàtica que pocs pensàvem que arribaria als nivells a què ha arribat. Ens agradaria que aquesta fos una lliçó per a futures generacions i que aprenguéssim de l'error. El futur d'un país s'ha de sustentar en la bona formació de futurs treballadors i treballadores. La formació, especialització, bona educació, constant reciclatge i actualització d'estudis i de feines, etc., haurien de ser la base i el fonament d'una societat en constant evolució. A la societat del coneixement s'ha acabat la manera fàcil de fer doblers a costa del territori i del totxo llaminer d'especuladors afamats i sense escrúpols que ens ha duit a la ruïna i a la crisi actual. Invertir en educació és invertir en futur, no és mal gastar ni perdre recursos econòmics, a no ser que alguns ens vulguin incults i submisos.Tampoc ens agrada que aquesta crisi no la paguin els qui l'haurien de pagar, i en canvi veim com treballadors i treballadores veuen minvats els seus drets adquirits, igual que el seu poder adquisitiu en forma de retalls de sous i de pagues que també van decreixent, o que es pugin impostos que fan que ens convertiguem en ciutadans i ciutadanes més pobres i més mancats de recursos econòmics. No ens agrada tampoc sentir, tot i la greu situació en què estem, com alguns grans bancs encara ara treuen beneficis dels seus negocis i no fan els sacrificis que haurien de fer per treure'ns del forat negre en què ens hem instal·lat. Tot plegat dibuixa un panorama desolador i difícil, ens falta un rumb clar, volem veure cap on anam, volem veure esperança per un futur més tranquil i sense sobresalts, volem veure i creure que Ferreries i Menorca s'en sortiran d'aquesta.En un dia com aquest no podem deixar de pensar en la lluita dels qui ens han precedit, el seu exemple ens ha d'ajudar a seguir reclamant justícia perquè els drets bàsics dels treballadors i de les treballadores no siguin trepitjats impunement, perquè sabem que en aquests moments ningú està per regalar res, però tampoc volem que prenguin el que és bàsic en el dret al treball, i per això seguirem demanant justícia i feina estable per a la classe treballadora.

Entesa de l'Esquerra de Ferreries