TW
0

"Bloody Island Camp", un projecte il·lusionant

L'Institut de la Joventut de Menorca vol fer públic el seu agraïment a totes aquelles persones i entitats sense les quals no hauria estat possible dur a terme un projecte tant il·lusionant i engrescador com ha estat el Bloody Island Camp Minorca. La coordinació de totes les parts implicades ha estat una tasca complicada que no hauríem pogut completar sense l'empenta de moltes persones que van creure en aquesta idea des del començament. Volem expressar el nostre agraïment especialment a les següents entitats i persones:

- Conseller de Mobilitat i Projectes, Sr. Luis Alejandre Sintes

- Consellera de Benestar Social i Joventut, Sra. Aurora Herráiz Águila

- Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad

- Fundació Hospital Isla del Rey i l'associació Amigos de la Isla del Hospital, que han estat amb nosaltres des del primer moment i ens han fet sentir com a casa a l'illa del Rei.

- A les policies locals des Castell i Maó, i a Autoritat Portuària de Maó, per acompanyar-nos en l'excursió en bicicleta als vergers de Sant Joan.

- A la comunitat britànica de Menorca, i especialment a Ms. Deborah Hellyer, Vice-consul del Regne Unit a Menorca per l'activitat del tea party, i a Ms. Lorraine Hure per la visita guiada a l'Illa del Rei, al Llatzeret i al monument a Richard Kane.

- Als voluntaris de l'Illa del Rei, especialment al José Maria Cardona Natta per la visita guiada al Llatzeret; a Antoni Barber i a José Barber per la seva ajuda en la logística durant tota la setmana; a Santiago Borrás pel taller d'impremta; a Javier García, Hellen Curvengen, Maria Gràcia Seguí, Sara i Paco pel taller de farmàcia i plantes medicinals; a José Villafranca i Antón Soler pel taller de restauració

- A Guiem Orfila pel passeig interpretatiu pels vergers de Sant Joan

- A Destilerías Xoriguer per obrir-nos les seves portes

- A Gregorio Roldán Crespi pels mil i un viatges i estar sempre allà amb nosaltres

- A les cuineres del campament de Biniparratx per fer possible que mengéssim tan bé cada dia Finalment, fem menció especial a l'equip de monitors i monitores que han dut a terme una tasca fantàstica i també, com no pot ser d'altra manera, a tots els joves participants que han estat exemple de bon comportament i sense els quals res de tot açò no tindria sentit.

Thank you very much to everybody. See you next year!

Institut de la Joventut
de Menorca

--------------------------------

40 anys de funcionària

En aquests moments que estan injuriant als funcionaris, me sent amb el deure de «rompre una llança" en el seu favor. Fa 40 anys que som funcionària a l'Ajuntament de Maó. Gent bona, no tan bona i menys bona fent feina n'hi ha per tot. Aquests sous que la gent creu tan meravellosos són la gran majoria mileuristes o un poquet més. I molts d'ells són una mica millors gràcies a triennis o a productivitat per fer unes feines de categoria superior, o sigui que realment sortim més barats. I aquests sous els tenim congelats des de fa 15 anys havent perdut al voltant d'un 35% de poder adquisitiu i seguim amb més retallades.

En aquests 40 anys jo he tingut dues baixes per maternitat, (1977 i 1979) una d'elles en ser de bessones vaig demanar un any 'sin empleo y sueldo' previst a la Llei. Després d'açò vaig tenir una baixa de 8 mesos per esgotament psíquic i físic després de la inauguració del Teatre Principal, vaig arribar a estar tan malament que la gent quan me veia creia que me moria, però per sort ho vaig superar.

Després he tingut 2 ó 3 refredats engripats però els he passat anant igualment a la feina.

Darrerament i davant la greu malaltia que va patir el meu homo, qui va morir el 18 d'abril d'enguany, me vaig veure en la necessitat de demanar una baixa per esgotament des d'un parell de dies abans de Dijous Sant fins dia 4 de maig. La retallada a la nòmina va ser de 800 euros. Crec que aquests els recuperaré gràcies a la feina dels sindicats, però en aquests moments és el que menys m'importa. Ara bé, tenc molt clara una cosa: la meva dignitat, la meva ètica i la meva professionalitat, açò ningú m'ho podrà retallar.

Lali Olives
Funcionària de l'Ajuntament
Maó

--------------------------------

"El Senyor acusa els dirigents del poble"

La veritat és que em vaig prometre que no parlaria de la crisi, perquè entre altres coses no som ni sociòleg ni economista ni un entès en el tema, ens passa com en el futbol o en la música, tothom opina, i tothom en sap, de totes maneres és sols una petita reflexió... però llegint les sagrades escriptures (segons les èpoques m'agrada llegir fragments del nou testament, de vegades l'apocalipsi, altres el gènesi, i actualment estic rellegint els textos profètics de l'Antic Testament), em trobo amb una sèrie de referències les quals no puc deixar d'intentar entendre com la que relata els set anys de vaques grasses i els set de vaques magres que en l'actualitat ens recorden constantment, i alguna pregunta retòrica (perquè no crec que ningú s'atreveixi a contestar-la), com la que es formula a aquesta cita:

"El Senyor acusa els dirigents del poble. El Senyor obre un procés; s'aixeca per acusar els pobles. El Senyor ve a demanar comptes als ancians i als caps del poble: Vosaltres heu devastat la meva vinya, ompliu les vostres cases amb allò que heu robat als pobres. Amb quin dret triturau el meu poble i esmicolau els indefensos? Us ho pregunt jo, el Senyor, el sobirà de l'univers" (Isaïes 3, 13-15).

Vos sona a alguna cosa això? I esteim parlant de l'any 740 abans de Crist?!

Tomé Olives Villalonga
Sant Lluís