TW
0

Creure!!!
No ens ho podem creure!!! Aquesta va ser la primera frase que tot l'equip de Cap de Creus varem dir quan des de l'EAP ens van informar que hi havia rumors que podria desaparèixer o reduir-se el servei de l'EAP.

Les conseqüències d'aquesta decisió les patiríem tots:

Els primers afectats serien, com sempre, els que no tenen cap mena de culpa, els fillets/es.

No hauríem de permetre que els filletes/es deixin de comptar amb les observacions, actuacions, seguiments i la contínua avaluació d'aquests professionals. Els fillets/es no poden quedar sense tenir resposta especialitzada a les seves necessitats i molt menys aquells qui per diferents motius necessiten d'una atenció concreta.

Les famílies també deixarien de comptar amb l'acompanyament, amb les orientacions i respostes que suposa aquest desconcert i angoixa davant un fill/a que pateix alguna mena de dificultat per petita que sigui.

Als equips educatius també ens quedaria anul·lada l'ajuda per poder acollir i comprendre millor les peculiaritats i les necessitats del fillet/a i de la seva família, i poder perfilar en l'organització de la nostra tasca per atendre'ls més adequadament des dels primers moments.

Això són tan sols algunes pinzellades del que nosaltres pensem com a centre i que volem donar a conèixer a l'igual que el nostre malestar i preocupació per la possible reducció d'aquest servei de l'EAP.

Al conseller d'Educació, Cultura i Universitats de les Illes Balears li volem fer arribar que, malgrat la situació econòmica actual, s'hauria de mantenir aquest i altres serveis dins l'educació infantil, ja que s'ha de tenir en compte que en aquestes edats és quan es desenvolupen les capacitats d'aprenentatge per períodes posteriors, així com l'avantatge i benefici de poder detectar i començar a fer feina amb els fillets i famílies que ho necessitin, el més aviat possible.

Equip Educatiu de Cap de Creus
Maó

Disculpa papà
per no haver
telefonat
I es que ara que tothom dorm jo no puc deixar de pensar en que no podré tornar a veure un partit del Menorca Bàsquet, em sap greu!!
Avui no he tingut coratge per telefonar-te i demanar-te com estàs?, com ho duus?, què sents? Tu que vas ser un dels fundadors d'aquest club i que has sobreviscut al seu equip insígnia.

No em sap greu pels directius que no van saber que manejant els doblers dels altres has d'anar més en compte que amb el teus, per això, perquè no són teus!! No em sap greu per alguns personatges aterrats a l'Illa que s'han folrat denunciant al club i que arrasen per allà on passen com el cavall d'Atila (eh Sunil). No em sap greu pels polítics que s'han fet les fotos i després ens han negat i mentit. No em sap greu pels que pensen que ara la sanitat i l'educació estan salvades perquè els doblers que se'n duia el Menorca ara es dedicaran a això. No em sap greu pels que pensen que ara el seu equip de bitlles, petanca o altres rebran milers d'euros de subvencions de l'enterrament del Menorca (beneïda innocència).

Només em sap greu per tu! perquè imagin com et sents, imagin el buit que et deixa després de tants d'anys a primera fila... de tants d'anys de lluitar per un club què estimes, de tants d'anys d'haver-nos inculcat la passió per aquest esport i aquest club! Només em sap greu per tu!!

Descansa i demà ho veurem amb uns altres ulls.

Pert cert, demà trauré el coratge per telefonar-te i animar-te a seguir a primera fila!!

Una besada papà
Gràcies.

Borja Sintes Salom
Consell (Mallorca)

Un curs recentment finalitzat, un proper curs per millorar
Un any més l'Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics ha tancat les seves portes després de vuit mesos i mig d'un aprenentatge intens en el qual el conjunt del nostre alumnat ha sigut partícip i testimoni del creixement de les seves inquietuds per la cultura i per l'art, fet que encapçala un dels pilars fonamentals de la nostra Escola. Any rere any, s'està aconseguint fiançar la nostra Escola com un centre proper i familiar que acull a qualsevol persona de qualsevol edat o condició que té ganes de dedicar el seu temps lliure ja sigui a tocar un instrument, a ballar, a pintar, a patinar, etc.

Diverses han estat les activitats que s'han anat organitzant durant el curs a les quals els nostres alumnes han participat: audicions, sortides, trobades, tallers, mostres, intercanvis, activitats de final de curs, etc. Totes han servit per donar a conèixer tot el que s'ha après durant el curs com també per fomentar i enfortir l'aprenentatge, el treball en equip, el coneixement i l'intercanvi amb altres centres com també la relació amb els companys del mateix centre i que es formen en matèries diferents.

És per aquest motiu que vull donar les gràcies a tots els nostres alumnes, tant els antics, que ens són fidels, com els nouvinguts - i que esperam que segueixin -, per haver confiat en nosaltres i esperam, sobretot, haver pogut fer realitat les seves expectatives, ja sigui en formació cultural o bé a nivell pedagògic com terapèutic. A la vegada, també vull agrair la dedicació i treball del conjunt del professorat de l'EMEA (tant directors com professors), ja que sense ells no seria possible fer realitat aquest projecte. També vull agrair la confiança que ha dipositat en nosaltres la Fundació per a Persones amb Discapacitat (concretament el Centre Ocupacional Carlos Mir i el grup d'Infància i Joventut), l'Escola Infantil Ses Canaletes i el Geriàtric de Sant Lluís per haver volgut comptar amb els nostres serveis: esperam que hagin estat òptims i adequats a les seves necessitats com també seguir potenciant i, perquè no, ampliant les nostres relacions amb ells com també amb altres entitats en el proper curs.

Durant els mesos d'estiu, des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sant Lluís dirigirem tots els nostres esforços a treballar el perfeccionament de les bases d'aquest projecte, amb l'objectiu que cada vegada sigui més professional i adequat a les necessitats culturals de Sant Lluís i dels seus ciutadans.

Moltes gràcies per la vostra confiança, bon estiu a tots i fins el curs que ve!

Francisco Olives Salas
regidor de Cultura i responsable de l'Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
Sant Lluís