TW
0

El CEL opta al premi Recercat d'entitat cultural

El Centre d'Estudis Locals d'Alaior enguany opta al premi RECERCAT, en la modalitat d'entitat cultural. El CEL és adherit a l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), una entitat privada el patronat del qual és format per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i la Generalitat de Catalunya.L'Institut Ramon Muntaner convoca des de 2005 els premis RECERCAT, en el marc d'una jornada de cultura i recerca local que té lloc en la capital de la cultura catalana i té com a objectius: donar a conèixer a la societat l'activitat dels centres i instituts d'estudis; facilitar l'accés a allò publicat pels centres; i fomentar el contacte entre els centres de diferents territoris.També es reconeix la tasca que realitzen aquestes entitats per a la recerca i la posterior divulgació, així com reconèixer la trajectòria d'una persona vinculada al món dels centres d'estudis a través d'uns premis.

Enguany, l'Institut Menorquí d'Estudis ha proposat a l'IRMU la candidatura del CEL als VIII premis RECERCAT que, per la seva trajectòria cultural, el considera mereixedor d'aquesta distinció, presentant un dossier dels treballs i publicacions fets pel CEL.

El resultat d'aquesta nominació es coneixerà aquest proper dissabte, en el marc de la vuitena edició de la Jornada de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana, que es durà a terme a Tarragona, capital de la cultura catalana 2012.

Sobre els mèrits del Centre d'Estudis Locals d'Alaior (CEL), volem destacar que treballa en l'àmbit de la recerca i difusió del coneixement des de l'any 2000. Ha fet 12 exposicions, algunes de pròpies i altres per entitats; 15 catàlegs i llibres, 2 vídeos per a exposicions i 3 de temes singulars. Des de 2004, amb les Jornades de Patrimoni Cultural es defensa i difon el patrimoni, el turisme cultural i la difusió del coneixement entre la ciutadania.

Ofereix visites guiades a Alaior i es Migjorn Gran. Ha organitzat més de 20 conferències i ha fet estudis sobre els joves, l'energia fotovoltàica o l'educòmetre. Quan els ho han demanat, s'han redactat informes tècnics sobre Alaior i el seu àmbit.

El CEL va fundar i gestionar el casal de joves es Bot, impulsà un servei d'aval de lloguers i inicià una cooperativa d'habitatge. Creà comissions tècniques per tractar temes com l'accés a l'habitatge, l'Agenda Local 21, el PGOU, les aigües pluvials i el catàleg de protecció de patrimoni. Han transcrit llibres d'actes municipals.

Sobre Sant Diego, organitzà actes per recuperar el convent franciscà: taules rodones, un concert de s'Albaida, creà un equip per optar a redactar el Pla director del Convent i treballa en millorar el projecte d'obra actual, tot i que l'obra resta aturada. L'any passat va iniciar el projecte Lopervenir, que té per objectiu dibuixar quin Alaior es vol per a les dues pròximes dècades.

Centre d'Estudis Locals d'Alaior

--------------------------

Carta dirigida al Ayuntamiento de Maó

Les escribo esta carta para perdirles si no les da vergüenza el bache que hay en la calle Concepción a la altura del número 41 desde hace varios meses, que cada vez que paso con el coche es más grande, digo yo que cuando pasa la patrulla de Policía con el coche también se habrán dado cuenta.No me gustaría arrepentirme de haberlos votado.

Rodrigo López Gallardo
Alaior

--------------------------

Para Encarna

Me hubiera gustado hacer antes este escrito, pero no he podido, me era demasiado doloroso. Hoy he decidido hacerlo por mucho que me cueste.Cuando el 16 de abril Carmen me llamó para comunicarme tu muerte, no podía creérmelo, todavía no me hago a la idea. Recuerdo como si fuera ayer, la última vez que estuvimos juntas, el Domingo de Ramos en San Francisco. Mientras esperábamos que empezara la asamblea, me comentaste lo mucho que sentías no poder ir el Viernes Santo a la procesión, te ibas de viaje con tu hermana y sobrinos, te contesté que este año irías una vez y además tenías todos los años para ir. Nunca hubiera imaginado que este sería el último para ti, ahora seré yo que cada año te echaré de menos. Quedamos que te llamaría cuando volvieras para vernos y contarme el viaje, no quise telefonear enseguida, me imaginé que tendrías trabajo acumulado y estarías cansada. Con todo mi dolor, no llegué a tiempo. Pensaba hacerlo la semana que el cruel destino te llevó de nuestro lado, siempre me arrepentiré por no haberte llamado antes. También las fiestas navideñas no serán lo mismo, "me faltarás tú". El día 1 de enero por la tarde, no vendrás como hacías todos los años estando en familia, ni tampoco el 6 que ahora veníamos con mi nieto en vez de con mis hijas para entregarnos los regalos, con todo el cariño nos preparabas la cena fría con el roscón, reuniéndonos con tu hermana, ahijado y pequeño grupito.Creo que habrá pocas personas que tengan o hayan tenido una amistad tan larga como la nuestra. A los 10 años me cambié de colegio y nos conocimos, con 12 empezamos a salir a pasear con tu hermana que apenas andaba, turnándonos para cogerla en brazos cuando se cansaba, luego empezaron a venir más amigas y al final acabamos con la pandilla de chicos-as. Fueron unos años maravillosos, para mí fue una de las mejores etapas de mi vida que siempre recordaré con todo cariño. Como tu bien sabías, yo siempre he dicho y diré que te considero mi hermana adoptiva, nunca nos peleamos ni enfadamos, siempre estuviste a mi lado cuando te necesité, igual que tú pudiste contar conmigo. Las dos sabíamos muy bien, que nos teníamos la una a la otra para lo que necesitáramos.

Estoy contenta de haberme equivocado de fecha para ir al juzgado, haber ido el 8 de marzo en vez de este mes, para que fueras mi testigo, ya que no hubieras podido venir, me alegro mucho que pudieras serlo.

Espero que cuando Dios o el destino quiera llevarme, pueda estar contigo donde quiera que estés y seguir estando juntas. A Hugo, Lara le dijo que te habías ido y no te volveríamos a ver, hasta que no fuéramos a donde estabas tú.

Encarna, nunca te olvidaré y siempre estarás en mi corazón.
¡Descansa en paz hermana!

INMA GARCÍA SINTES
Maó