Entre otras cosas, su incorporación al mercado laboral, consiguiendo puestos de responsabilidad en empresas y sobre todo en política. Esta lucha que les ha llevado tanto tiempo creen que con la ley actual de separación, están realizando pasos hacia atrás. Y por qué, se preguntará mucha gente. Pues es fácil entender, una ley de divorcio que cede la custodia a la mujer, se entiende como una ley machista que concibe a la mujer como la persona que queda en casa a cuidar de la prole. Siendo así, limita a la mujer su inserción laboral, discriminándola por su función de "cuidadora". Se la discrimina socialmente ya que de esta manera también es dependiente económicamente de su expareja y el hecho de estar tantas horas pendientes de los hijos, les supone un menor tiempo personal para rehacer su vida personal.
Es por esto, que estas mujeres vascas reclaman que se aplique la ley de custodia compartida.
La aplicación de esta ley supondrá para ellas ver que sus hijos serán educados en igualdad de condiciones por sus padres. Les permitirá ser más libres.
La ley de custodia compartida significa la igualdad del hombre con la mujer y la mujer con el hombre. En esta lucha por la igualdad el hombre se ha ido involucrando en las tareas domésticas, en el cuidado de los hijos. Cuando más queremos la igualdad, más impedimentos legales encontramos, tanto hombres como mujeres. Es hora de que las leyes cambien y que la gente acepte de una vez que la igualdad de los hombres y mujeres ha de ser en todos los ámbitos sociales y legales, y la ley de la custodia compartida es uno de esos puntos legales que ayudará a la sociedad a salvar esas diferencias que existen todavía.
Associació d'Homes Separats
de Menorca
Endavant amb
la plataforma
La Federació d'Associacions de Vesins ha constituït la plataforma "El transport aeri actual ofega Menorca" arran de constatar que els grups polítics són incapaços d'avançar el més mínim. L'actual federació pren el relleu de l'anterior iniciativa pel "Transport aeri públic". Ara no s'acceptarà la participació dels partits perquè en l'anterior ocasió la seva inclusió va aportar només un polemitzar eixorc que va acabar restant ressò ciutadà.
Moltes vegades em deman si tanta passivitat de la majoria de gent d'aquesta illa davant com ens ignoren i ens desatenen els subsecretaris i secretaris del ministre de Foment, no és ja decadència. Tant de tècnic, buròcrata i polític ben pagat, encara no s'ha adonat que les fortunes que es gasten en l'AVE milloraran especialment la vida a la minoria que es poden permetre ser-ne usuaris, mentre els trens dels pobres de rodalies o els avions dels menorquins no som part d'aquest disseny de l'Espanya centralista i moderna. On són els càlculs de les necessitats? On és la part empírica que demostri que tant i tant d'AVE a aquest preu és millor que dignificar les rodalies o les comunicacions amb Menorca (hi ha a Espanya prou usuaris de tants bitllets d'AVE?). El temps acabarà demostrant que relegar-nos és conseqüència de marginar-nos en el territori i en el rang social pels cervells centralistes que assignen els recursos públics, carregats de prejudicis que no ens permeten contrastar ni debatre.
Els representants aquí de PSOE i PP diuen que fins i tot ells compten poc per fer canviar les decisions dels seus companys d'allà.
Açò acabarà essent com el tema del Camí de Cavalls. Esperar en va anys fins que, indignats, uns quants valents constitueixen una plataforma, criden a la rebel·lió, desafien arguments inconsistents, arrosseguen masses electoralment perilloses i tot es comença a moure.
Tot un símptoma que la democràcia formal és molt feble, és ridícula si no es manté una estructura civil forta, viva, plena. Però anam en la direcció contrària fa anys: restringir la política al dia a dia de partits que estan lluny dels ciutadans i prop dels votants. Allunyam els recursos públics de les bases perquè només siguin les institucions en mans dels partits les que tenguin capacitat negociadora, encara que fracassin reiteradament davant altres institucions del mateix color però amb altres interessos. I mentre els elevadíssims preus dels bitllets subjuguen Menorca. Qui critica els nacionalismes els fa imprescindibles: si féssim valer els nostres vots com a Canàries, ja faria estona que alguna necessitat de pacte ens hauria atorgat la solució al transport aeri.
Els ciutadans de Menorca hem d'exigir que si ens volen com espanyols ens han de permetre unes comunicacions semblants a la resta.
Endavant amb la plataforma, que molts d'aquells que callaven ara són addictes del Camí de Cavalls com ho seran del transport aeri digne, que els membres de la plataforma acabareu aconseguint.
Anselm Barber Luz
Alaior
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.