TW
0

Comunicat del Comitè d'empresa de la Fundació
Després de la notícia apareguda als diaris insulars els dies 17 i 18 d'octubre en relació al retard en el pagament de les nòmines de tots els treballadors de la Fundació per a persones amb discapacitat Illa de Menorca, el comitè estima necessari fer les següents clarificacions:- El mes de juliol hi va haver un retard en el pagament de la paga extraordinària, que es va fer efectiva a principis del mes d'agost.-

Per aquest motiu, el comitè va demanar una reunió urgent amb el President de la Fundació, (també president del Consell Insular) la qual es celebrà el dia 28 de juliol i on hi assistiren també la vicepresidenta de la Fundació i el cap d'àrea de gestió i administració de la Fundació. A la reunió se'ns informà que el Consell Insular restava pendent de signar un conveni amb el Govern Balear en matèria de discapacitat i que donaria liquiditat a la Fundació per a poder pagar les nòmines pendents i les futures. També en aquella reunió hi va haver un compromís per part del president i vicepresidenta de la Fundació que aquesta situació no es tornaria a donar i que es faria el possible per garantir el pagament de les nòmines. Aquest compromís va ser traslladat a la resta dels treballadors. En aquesta reunió se'ns informà de la tramitació bancària amb "La Caixa" d'un producte anomenat "Factoring" per evitar el retard en el cobrament de nòmines, com a mesura alternativa, degut al retràs dels cobraments de les subvencions vinculades als serveis assistencials.

- Dia 1 d'octubre, el departament de gestió i administració de la Fundació envia un comunicat als treballadors informant que, han sorgit problemes per signar el "Factoring" amb l'entitat financera però finalment es signarà i les nòmines corresponents al mes de setembre seran efectives en uns 10 dies.

- El comitè d'empresa es reuneix amb el cap d'àrea de gestió i administració de la Fundació qui informa que hi ha una manca de liquiditat.

- El comitè decideix enviar una carta al President de la Fundació on s'expressa el malestar de tots els treballadors de la Fundació pel retard en el cobrament de les nòmines.

- El dia 13 d'octubre el Sr. Marc Pons cita al Comitè i dóna les següents explicacions:

- La situació econòmica és complicada degut a que el Govern Balear encara no ha signat el conveni que tenen pendent amb el Consell Insular. D'aquesta manera, el Consell no disposa de liquiditat per a pagar a la Fundació la quantitat deguda.

- La Conselleria d'afers socials va establir el compromís de signar el conveni al setembre, però finalment no ha estat així. La previsió és que es signi el novembre. La Sra. Noemí Gomila també ens explica que el Consell Insular té atribuïdes les competències en matèria de serveis socials, però que no tenen transferida la partida econòmica de 2010. Per tant, resten pendents del Govern Balear.

- En un termini curt de temps es signarà un altre conveni d'ampliació de places concertades. Amb aquest conveni el salari dels treballadors de la Fundació està garantit fins a final d'any.

- Ens confirma que divendres dia 15 d'octubre la Fundació disposarà dels diners per pagar les nòmines de setembre.

Des del Comitè de la Fundació per a persones amb discapacitat es planteja insistir en la signatura del conveni entre el Govern Balear i el Consell Insular per tal de garantir el cobrament dels sous de les 170 persones que hi treballem. Els productes contractats per solventar la situació, creiem que no deixen de ser una mesura alternativa no determinant.

La falta de liquidesa no ha estat un fet puntual, ja que se'ns va comentar a la reunió mantinguda el mes de juliol que ja estava passant.

Clarificar que tota la informació de la que disposa el comitè es fa extensa a tots els treballadors. No foren els treballadors de Bintaufa qui es reuniren amb el president, segons comenta el diari digital d'Ultima Hora del passat dia 18 sinó els membres del comitè.
Comitè d'empresa de la Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca

Gràcies Photobloggers
El darrer dissabte 16 d'octubre l'associació de Photobloggers de Menorca va organitzar el Photobus 2010, una gimcana fotogràfica gràcies a la qual vam recórrer, càmera en mà, Sant Lluís, Es Castell, Sant Climent, així com també Binibèquer, l'aeroport, i finalment Maó. A cada aturada ens hi esperava una prova, sempre divertida i què incitava la gent d'allà a implicar-s'hi i a participar amb nosaltres. Aquest va ser el cas, per exemple, de Sant Lluís, on la gent que hi feia feina es va portar de meravella amb els participants, i va col·laborar en tot el que va poder.Va ser un matí d'allò més divertit, on el "companyerisme" i el bon humor en van ser la tònica general. Deixant de costat el tema de qui seran els guanyadors dels premis en metàl·lic, personalment, i diria que la majoria dels que hi vam participar ho creiem així, crec que els guanyadors hem estat tots, perquè un matí així no té preu.

M'agradaria felicitar els organitzadors i donar-los les gràcies per la gran feinada feta i per l'èxit d'aquesta iniciativa. Enhorabona a tots ells, i que l'any que ve es pugui repetir.
I a totes i tots els que vau participar: Sort en el veredicte del jurat i espero que ens puguem seguir trobant en diades com la de dissabte passat.
Paco Sales Pons
Es Migjorn Gran

Himno nacional
Tanto el PSOE, PSM y UM en este último pleno se saltaron a la torera los principios básicos de la convivencia algo tan importante como es la unión, pero nuestro consistorio capitaneado por Pilar Carbonero decidieron que el Himno Nacional deje de tocarse el día de la Diada para conmemorar el final de la dominación árabe, y que puso fin Alfonso III. A mí me gustaría preguntar al PSOE, PSM y a UM si esta isla forma parte de España, y si no es así, que me digan a que país pertenecemos, ya que yo estoy muy confuso, y también me gustaría preguntarles cual es el himno que nos corresponde. ¿Acaso es el Himno de Riego de la segunda república? ¿O quizás el dels Segadors, el himno de Cataluña? A mi la verdad es que estas cosas me irritan. Ya ven, en el mes de julio con los mundiales de fútbol, toda Menorca era cien por cien española, se vendieron todas las banderas que había en la Isla, la bandera roja y gualda representativa de España, hasta incluso algunos la llevaban envuelta en su persona, y algunos la llevaban en su coche y con pitadas de claxon y vivas a España casi toda la noche de la final, y pienso, que hay que ver lo hipócritas que son algunos, desde luego ¡vaya una pandilla de fariseos!Quiero aclarar que el Himno Nacional data del siglo XVIII concretamente desde 1765 así que no tiene nada que ver con Franco, digo esto porque parte de la izquierda relaciona el Himno Nacional y la bandera de España con el franquismo y esto no es así, lo que se hizo en la época franquista fue restaurar el himno y la bandera, ya que la bandera republicana en una de sus franjas era de otro color, concretamente granate azulado y el himno era el de la República o sea el de Riego y ¡nada más!¡Y eso es todo! Y no hay que darle más vueltas. ¡Ah! por si el PSOE, PSM Y UM no lo saben el Himno Nacional se toca en actos solemnes y actos oficiales ya que es lo normal en cualquier país del mundo civilizado.

Yo le preguntaría a la alcaldesa doña Pilar Carbonero, ¿qué clase de PSOE tenemos en Ciutadella? ¿Es un partido antiespañol? ¿Pertenece a un partido separatista? La verdad me gustaría que se me hiciera esta aclaración, porque no lo entiendo por muchas vueltas que le doy. A mí me da la sensación, que a ustedes lo que les gusta es poner más leña al fuego y sembrar cizaña, y en vez de unir, lo que hacen es desunir, la cuestión es crear malestar, y en estos momentos y en estos temas lo importante es el consenso, y quiero que recuerden que estamos en tiempo de paz y no de contienda.
José Mª Cleofe Estevez
Ciutadella