TW
0

L'oportunisme sobre els cotxes elèctrics

Des de principi d'any, Unió Menorquina ve apostant des de la seva creació pel creixement econòmic de Menorca, i des de fa ja mesos ha aconseguit aprovar una moció apostant per a la introducció dels vehicles elèctrics a Menorca. Una aposta de futur que a part de ser innovadora i factible, suposaria col·locar la nostra illa a l'avantguarda econòmica europea. Unió Menorquina ha estat a l'avantguarda d'aquest canvi, apostant per a promocionar Menorca com una illa "verda" i innovadora que la pugui posicionar a nivell Europeu com a zona pionera. Impulsant el turisme, i apostant per la innovació i la sostenibilitat com els eixos damunt els quals s'ha de basar el nostre futur.

Unió Menorquina, com a únic percussor a Menorca d'aquesta iniciativa, va demanar al President Sr. Marc Pons que defensés aquesta proposta, donat que Unió Menorquina no té representació al Consell. El Sr. Pons, davant la petició d'Unió Menorquina, no va prestar la més mínima atenció al tema dels cotxes elèctrics; això sí, es va comprometre amb la nostra Presidenta que la trucaria per donar-li una resposta. D'això fa un mes, i encara esperem la seva trucada, Sr. Pons.

Malauradament, no ha estat fins que el Govern del Sr. Zapatero va fer públic fa unes setmanes que s'impulsaria l'ús del cotxe elèctric, que el Consell ha reaccionat sobre aquest tema. Aquest impuls anirà acompanyat de grans subvencions i ajudes perquè els cotxes elèctrics acabin essent una realitat, així que ens queda clar que el Sr. Marc Pons senzillament ha aprofitat les subvencions que donarà el Govern central per a introduir aquesta iniciativa. Aquest oportunisme del Sr. Pons sobre la implantació de punts de recàrrega i del cotxe elèctric respon a un perfil de manca de lideratge i de visió de futur per Menorca.

Tot i aquest oportunisme i desconsideració del Sr. Marc Pons, Unió Menorquina el felicita per les gestions que sembla es faran, ja que noltros hem estat des d'un principi impulsant en solitari aquesta moció, sempre en solitari esperant que el Consell i Govern ho poguessin tirar endavant conjuntament pel bé de Menorca.

Seguirem, idò, apostant pels vehicles elèctrics com una realitat que no ens pot passar de llarg com tantes altres, sense que ens mobilitzem pel nostre futur.

UNIÓ MENORQUINA

------------------------------------

L'àrea de Salut en Menorca

El nostre país arrossega un dèficit de 9.000 facultatius dins les àrees d'atenció primària amb un agravant de uns 8.000 que ha marxat cap a l'estranger. Amb aquestes xifres començava la xerrada de les tertúlies dels dimarts a l'Ateneu, el Dr. Antoni Gómez Arbona Gerent del Mateu Orfila, indicant de que en Menorca de qualque manera ens afecta també aquest fet.

Tot i que la Sanitat Pública no està en el seu millor moment, degut a els elevats costos que són un repte per la seva sostenibilitat. Nosaltres gaudim d'una assistència medica gratuïta, cosa que no es dóna a tots els països.

El Sr. Gómez Arbona va apuntar tot i que, no hi ha una estabilitat de metges, vénen i marxen, es disposa d'una plantilla molt completa, segons les necessitats actuals. Va fer un comparatiu amb l'any 1992 en que hi havia 76 facultatius quan avui n'hi ha 140. Cal afegir els especialistes Oncòlegs, Pediatres, Cardiòlegs, Neuròlegs i Oftalmòlegs... que tot hi donen un bon servei, necessitarien ser reforçats per més especialistes en cada àrea d'especialistes. Mentre que la plantilla de assistència primària es pot considerar coberta el 100 %. La insularitat i la llengua no és un determinant que freni o no els metges a l'hora venir a Menorca, és més, hi ha factors positius com la seva tranquil·litat i curts desplaçaments que tenim aquí, en comparació amb les grans ciutats.

En aquest moments hi ha una mitja d'espera de 55 dies en especialistes i, de 44 en consultes externes, sempre donant prioritat en moments concrets als casos que requereixen urgència.

El Sr. Gómez Arbona va fer observar que, a vegades, acudim al metge per coses insignificants, que potser no caldria una atenció mèdica. Amb això va donar unes pinzellades dels costos que té l'atenció sanitària, per fer-nos una idea; un dia d'hospitalització d'un pacient representa una mitjana de 900 € i una intervenció quirúrgica pot estar en uns 3.000, això ens dóna una idea dels costos que afronta la sanitat pública.

Un públic que va seguir amb molt d'interès la tertúlia va intervenir com sempre amb el seu torn de preguntes. Algú va insinuar que es podia millorar la coordinació –especialitats/primària–, donat que els sistemes informatitzats ho permeten. La majoria d'assistents i partint de experiències viscudes, dins l'Àrea de Salut de Menorca, varen agrair la amabilitat i professionalitat, que en un moment donat varen ser assistits. Agraïment que varen transmetre del Gerent de l'esmentada Àrea.

Vocalia de Tertúlies del Ateneu de Maó

------------------------------------

Les mitges veritats de l'Antonio Camps

El Sr. Camps en el seu escrit d'ahir comença insultant i dient que els del PSM són uns pocavergonya i ho justifica amb una sèrie de mentides i mitges veritats (que és la pitjor mentida) que l'únic que fan és retratar a la persona que les escriu.

La primera mitja veritat és que omet que el contenciós és administratiu i per tan la possibilitat d'imputar algú per un delicte penal és molt remota o nul·la, i a més la declaració de la consellera va ser com a testimoni d'uns fets. Però el Sr. Camps ja veu imputada a la consellera del PSM

La segona cosa que amaga és l'abstenció del PP, sis abstencions que van permetre que, amb l'únic vot del PSM, es poguessin incorporar unes esmenes a les Normes Subsidiàries de Sant Lluís. Si havien de votar en contra de l'aprovació de les Normes, també haguessin pogut votar en contra de les esmenes del PSM i aquestes no s'haurien aprovat.

El Sr. Camps parla d'un informe, que el portaveu del PP, a les hores el Sr. Seguí, i la presidenta del Consell van reconèixer que a l'hora d'aprovar les Normes de Sant Lluís no es trobava a l'expedient (veure Diari Menorca i Última Hora de 16 i 18 de juny de 2004) i el Sr. Camps tot i que ens consta que ho sap, ho amaga.

Per altra part, amaga, que ja hi ha una sentència del mateix Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que avala la incorporació de les esmenes que va presentar la Consellera del PSM, l'aprovació de les Normes Subsidiàries de Sant Lluís i en la seva exposició afirma que no s'envaeixen competències municipals amb la incorporació de les esmenes, i el Sr. Camps la coneix, perquè de la mateixa es va donar compte al Consell Insular de Menorca i el Sr. Camps ja era conseller i l'ha de conèixer, però no convé dir-ho.

També afirma, que retirar el contenciós per part de l'Ajuntament de Sant Lluís pot ser corrupció i omet que l'Ajuntament de Sant Lluís ja ha fet una aprovació inicial de les Normes Subsidiàries, on ha incorporat les esmenes que en el seu moment va fer el PSM i va aprovar el Ple del Consell Insular, per tant, independentment de la resolució del contenciós, l'efecte serà nul ja que les noves normes aprovades per l'ajuntament incorporen les esmenes presentades en el seu dia per la consellera del PSM.

El Sr. Camps té més ganes que arguments per imputar a un càrrec del PSM, que és un partit que no en té cap d'imputat i amb la que cau dins el PP, on els imputats ja es compten a dotzenes, és important imputar algú del PSM, per allò de tots són iguals.

Per cert no hem vist cap escrit ni del Sr. Camps ni del PP de Menorca dedicat als imputats, amb la duresa que dedica a la consellera del PSM per la seva defensa del territori i el medi ambient de Menorca.

L'actitud del Sr. Camps és lamentable ja que insinua delictes a persones que han exercit les seves responsabilitats públiques de manera honesta i transparent i les vol comparar amb els que (presumptament) s'han enriquit i han enriquit els amics robant els diners de les administracions públiques.

Sincerament, aquesta situació de subversió de la legalitat que vostè fa és molt trist. El que està passant en el PP és lamentable i vostè ataca a persones que, després d'anys de dedicació a la política, no l'hi ha trobat la més mínima irregularitat i vostè ja els imputa delictes. Sr. Camps, la seva mania persecutòria cap a la consellera del PSM comença a ser malaltissa. S'ho faci mirar.

Joan Bosco Gomila Barber
Ciutadella