TW
0

Juan Bosco Moll Gomila, migjorner de 55 anys, s’estrena enguany com a caixer batle de les festes de Sant Cristòfol. És modelista de calçat i un dels fundadors de l’empresa d’avarques Mibo.

Amb un total d’onze participacions com a cavaller i amb el seu cavall Cley de dotze anys, Bosco es prepara amb nervis per presidir la qualcada.

Com va ser i què va significar per vostè el nomenament de caixer batle?
—Per Nadal se me va comunicar i es va formalitzar el mes d’abril. És una alegria molt gran i fins que no coneixes la resta de membres de la Junta de Caixers estàs nerviós. Supòs que a cada caixer batle li passa el mateix, que es que vol que tot surti bé i que no hi hagi errors de protocol. És per això que el primer que vaig fer va ser revisar els actes, ja que com soc molt perfeccionista m’he implicat conjuntament amb el caixer casat a definir molt bé les rutes dels cavallers i que no quedi res a l’atzar. Esper que per part meva no quedi cap cap sense fermar.

Com s’està preparant aquests dies?
—Estic practicant cada dia a les 7 del matí. Estic compaginant la feina amb sortir amb el cavall. De totes formes, cada dimarts o dimecres i diumenge durant l’hivern sempre vaig a fer una volta.

Noticias relacionadas

Com viu les festes?
—Les visc des de dalt del cavall molt intensament i amb molta serietat. M’agrada que la colcada sigui una institució seria i respectuosa. Les visc amb molta alegria i respecte cap el nostre patró. No m’ho prenc a la lleugera.

Quines expectatives té per aquest Sant Cristòfol?
—Que tot surti bé. Des del primer moment que vaig conèixer la resta de la Junta els hi vaig exigir que siguin molt puntuals i molta pulcritud amb la festa.

Creu que hi haurà algun moment que serà més especial per vostè?
—Encara no ho he viscut però crec que el moment que te venen a cercar i a despedir son moments amb molt sentiment. També viuré per primer cop fer ballar el cavall al jaleo.

Quina relació té amb Migjorn?
—Soc migjorner i he viscut sempre a Migjorn, tot i que vaig anar a estudiar fora. Tenc l’empresa Mibo as Migjorn, he sonat a la banda de música del poble, he estat a l’equip de futbol, soc cavaller des de fa molts anys i sempre he estat molt vinculat amb el poble. Soc molt migjorner.

Està nerviós?
—La veritat que sí. Fa anys que estic involucrat amb les festes, com l’any passat amb el pregó, i sempre me pos nerviós. Aquests dies ja m’estic començant a despertar a les 4 i això passa quan «sa processó va per dins», com solen dir.