L'incident va ocórrer quan el caixer batle estava recollint la seva canya. | Katerina Pu

TW
10

El Partit Popular acusa de «mentir» al regidor socialista des Mercadal i Fornells, Jesús Gomila, per les seves declaracions sobre una agressió per part d'un membre del PP de la Junta Local de Fornells i demana que es retracti per evitar emprendre accions legals «per calúmnies i difamacions». A més a més, denúncia les «ànsies de protagonisme» de Gomila «saltant-se el protocol en nombrosos actes».

El portaveu socialista i candidat a la batlia des Mercadal a les darreres eleccions, Jesús Gomila, va denunciar que durant la volta de les canyes del segon jaleo de les festes de Fornells Antoni Riera, membre de la Junta Local de Fornells en representació del Partit Popular, li va donar una empenta quan el caixer batle estava recollint la seva canya.

Des del Partit Popular desmenteixen rotundament la versió donada pel regidor socialista i expliquen que quan el caixer batle estava recollint la canya «hi va haver un accident entre el públic i Riera va instar Gomila, que es trobava a primera fila, a apartar-se i deixar passar a la Creu Roja». Gomila, «de molt males formes», insisteixen els populars, «va contestar a Riera que no tenia cap autoritat i es va embrancar [amb el popular]».

Des del partit asseguren que «en cap moment es va empènyer Jesús Gomila» i que «va ser ell qui des de primera hora del matí va tenir una actitud agressiva amb alguns membres del PP». Ho exemplifiquen afirmant que «al matí es va queixar amb molt males maneres a la regidora de Policia perquè no havia pogut aparcar als reservats de l'Ajuntament».

Noticias relacionadas

Denuncien també que Gomila «ha demostrat les seves ànsies de protagonisme saltant-se el protocol en nombrosos actes» i recorden que «no ostenta cap càrrec dins de l'equip de govern i que, per tant, ha d'acatar i acceptar el paper d'oposició i no voler ocupar un lloc que no li correspon».

El PSOE demana la dimissió de Riera

Els socialistes, no obstant això, insisteixen en la condemna de l'agressió física que va denunciar Jesús Gomila i manifesten que es tracta d'una «conducta lamentable i inacceptable» per la que demanen la «dimissió immediata» d'Antoni Riera.

Davant la declaració dels populars, des del PSOE asseguren que «l'única intenció de Gomila era intentar esbrinar si durant el jaleo s'havia produït algun incident entre els assistents que requerís la intervenció de Creu Roja, amb l'objectiu d'oferir la seva ajuda si fos necessària».

Posteriorment, indiquen, i com a «mostra de rebuig a les empentes i amenaces rebudes», el regidor socialista i tot el grup municipal va decidir abandonar la tarima. Afirmen que es tracta d'un «acte violent que no pot ser acceptat sota cap circumstància i que ha de ser tractat amb la màxima serietat i immediatesa». Per aquest motiu, el partit presentarà per urgència una moció en el plenari d'aquest dimecres per demanar la dimissió o cessament del membre del PP de la Junta Local de Fornells.