TW
0

Divendres, 26

  • A les 18.00 h, a la zona des Pla: Cursa popular de paddle surf infantil i adults.
    A les 18 h, cursa infantil A les 18.30 h, cursa d’adults. Amb la col·laboració de Pepe Oltra
  • A les 20.30 h, al Castell de Sant Antoni. Pregó de festes 2024, a càrrec de Joan Roselló Riera, campió de submarinisme d’Espanya. Seguidament, tothom està convidat a fer la primera pomada de les festes. Concert de la Banda de Música des Mercadal.
  • A les 23 h, al carrer de la Mar. Gran revetlla, amb els grups No Hi Som Tots i Black Pearl.

Dissabte, 27

  • A les 12.30 h. a la plaça de s’Algaret. Passacarrers amb Bon Ball Tenim.
  • A les 16.45 h. Repic de campanes i enlairament de coets per anunciar el començament de les festes. Tot seguit, cercavila amb la comparsa de gegants.
  • A les 17 h. El fabioler, Isaac Triay Moll, anirà al Local Social de Fornells a demanar permís per començar la festa i hi farà sonar el primer toc de fabiol. Llavors iniciarà el replec de caixers: es dirigirà a cal caixer sobreposat, Toni Triay Pons, al carrer Ses Vinyes nombre 31. Tots dos aniran novament al Local Social, on el batle, Joan Palliser Riudavets, entregarà la bandera de la festa al caixer sobreposat. Tot seguit, i anant pels carrers del poble, faran replec dels altres caixers de la qualcada, entre els quals el caixer pagès, Bartolomé Moll Moll, al carrer de ses Escoles, 12, i el caixer casat, Biel Llull Triay, al carrer Major, 10. Al mateix temps, la Banda des Mercadal, sota la direcció de Litus Arguimbau, recorrerà els carrers de la població. A continuació, els caixers aniran a cercar el caixer capellà, Mn. Llorenç Sales Barber, a la plaça de l’Església. Tot seguit, es dirigiran al carrer Poeta Gumersind Riera, 47, per recollir el caixer batle, Carlos Rotger Roca, que presidirà la qualcada.
  • Serà devers les 18.30 hores. Seguidament, la comitiva es dirigirà al Local Social, on el batle del municipi, Joan Palliser Riudavets, farà entrega del bastó d’autoritat al caixer batle. Després de fer una volta pel poble, els caixers deixaran els cavalls i aniran a cercar les autoritats per celebrar, a l’església parroquial de Fornells.
  • A l’església de Sant Martí. Solemnes completes, amb l’assistència de caixers i autoritats i amb el repartiment de les tradicionals candeletes, que es duen enceses fins a arribar a la beguda de caixers. Acabat l’acte, recepció oficial per a autoritats i convidats a l’Ajuntament.
  • En acabar de completes, al bell mig de la plaça de s’Algaret, entre bullícia, calor i alegria, començarà el jaleo, a càrrec de la Banda de Música des Mercadal. Després de dissoldre’s la qualcada, el fabioler tornarà a replegar els caixers per anar a peu a la beguda de caixers que tindrà lloc al Castell de Sant Antoni.
  • A les 24 h. al carrer de la Mar. Música amb els DJ de Ritmo Menorca.

Diumenge, 28

  • A les 8.30 h. Pels carrers cèntrics de la població. Diana a càrrec dels joves de la Banda de Música des Mercadal.
  • A les 09 h. Sortida del fabioler, que iniciarà el replec de caixers, començant pel caixer sobreposat. Després s’hi aniran afegint els altres caixers i caixeres i, tots junts, aniran a cercar el caixer capellà a la plaça de l’Església. Seguidament, aniran a cercar el caixer batle.
  • A les 11 h. a l’església de Sant Antoni Abat. Missa solemne de caixers, en el transcurs de la qual es repartirà l’aigua-ros. Seguidament, hi haurà el darrer Jaleo, que acabarà amb el lliurament de les canyes verdes i les culleretes de plata. Serà a la plaça de s’Algaret, amb la Banda de Música des Mercadal. Finalitzat l’acte, tots els protagonistes de la festa, amb la música marcant el pas, aniran cap a la recepció que oferirà l’Ajuntament als caixers i a la gent del poble al Castell de Sant Antoni. Hi estau tots convidats! En aquest moment, el caixer fadrí torna la bandera de Sant Antoni i el caixer batle retorna el bastó de comandament. En acabar la beguda, els caixers acompanyaran el caixer batle al seu domicili i el caixer capellà a l’Església, on el fabioler farà el darrer toc de fabiol. Al capvespre, els caixers i caixeres més joves sortiran a repartir l’aigua-ros per les cases del poble.
  • A les 20.30 h, a la plaça de s’Algaret. Actuació musical de Joana Pons i ses Guiterres.
  • A les 22 h, al carrer de la Mar. Revetlla amb els grups Huracán i Xafogor Ball, ritme i joventut assegurats!

Dilluns, 29

  • De les 11 h, a l’església de Sant Antoni. Missa en record dels naturals i vesins de Fornells que han mort en el transcurs de l’any.
  • A les 12 h, al carrer de la Mar. Festa infantil de l’escuma. Activitat dirigida als fillets i filletes majors de 7 anys. Si són menors, han d’anar acompanyats d’un adult tota l’estona.
  • A les 18 h, a la plaça de s’Algaret. Tradicional joc des Capellet. Seguidament, jocs
    tradicionals per a fillets i joves amb Sa Xaranga.
  • A les 18 h, a la plaça de l’Església. Mercat agroalimentari amb productes locals i artesanals. El mercat comptarà, a partir de les 20 h, amb l’actuació musical del grup Salty Mood.
  • A les 22.30 h, devora el Castell de Sant Antoni, Focs artificials.
    Després dels focs artificials, al carrer de la Mar. Gran revetlla de fi de festes amb Fandango all Stars i seguidament la festa acabarà amb Banda Neon.