L'empresari alaiorenc Basilio Guerra.

TW
1

Basilio Guerra, empresari alaiorenc, serà el pregoner de les festes de Sant Llorenç d'enguany. Des de l'Ajuntament destaquen que la seva vida «ha estat marcada per una intensa lluita, i sempre amb ganes de superació personal, al llarg de molts anys dedicats a la indústria turística, a fer feliç a la gent».

Basilio Guerra va nèixer l’any 1946 a Alaior, a una família de classe mitjana. Als 14 anys va partir a Palma a treballar i es trobà una ciutat que oferia moltes oportunitats. Allà començà a treballar de ‘botones’ al Banco Hispano Americano. Prest es va adonar que aquesta feina no era per ell i va començar a treballar a altres empreses amb funcions diferents.

Temps després, la seva família també es va desplaçar a Palma i Basilio començà la seva trajectòria professional al sector turístic. El pare va aconseguir que el seu fill treballés en la agència Viajes Cevasa. En aquells anys, a part d’anar ascendint poc a poc a l’empresa, va conèixer a la que seria la seva dona i varen néixer els seus fills.

Ja als anys 80, Basilio, amb el seu germà Juan i amb Toni Farrón, varen fundar l’empresa BAJUAN, destinada a la creació d’hotels, agències de viatges, promocions immobiliàries, etc. Un dels seus assoliments més destacats va ser la compra de la turoperadora Jumbo Tours. També destacà la creació del Royal Son Bou Family Club, l’Arenas de Son Bou, la cadena hotelera Renthotel i l’hotel de luxe Princesa Yaiza a Lanzarote.

El batle d’Alaior, José Luis Benejam, ha manifestat que «Alaior sempre ha estat un municipi d’emprenedors. Basilio Guerra ho és i la seva constància i bona feina són tot un referent per a qualsevol de nosaltres. Recordem que el turisme és aquell sector del qual flueix la nostra economia. Un sector que dona a conèixer les virtuts de la nostra terra i a la vegada alimenta l’activitat comercial. És una alegria que Basilio Guerra, amb una completa trajectòria tant dins com fora de Menorca, mai hagi oblidat la ciutat que el va veure néixer, i hagi acceptat aquesta proposta».