Guillem Rodríguez, amb només 12 anys, ha estat un dels cavallers que han endevinat l'ensortilla | Josep Bagur Gomila

TW
3

Després del primer toc, i una vegada reunida la comitiva, el primer punt d'atracció del dia de Sant Joan al matí han estat els assajos dels Jocs des Pla, cada vegada més populars i seguits. Especialment és un dels actes per a seguir i gaudir en família, perquè els petits puguin veure de més a prop. Així i tot, unes 12.000 persones s'han concentrat as Pla, segons el recompte oficial que s'ha fet d'aforament.

Els jocs han començat amb el de s'ensortilla. Enguany s'han endevinat sis anelles, quatre a la primera tanda i dues a la segona. Cal destacar l'encert de Guillem Rodríguez, de Santa Cecília, amb 12 anys, que surt per primera vegada, i que ha estat molt aplaudit. El nombre d'encerts es manté en la quantitat mitjana d'anys anteriors.

Dos cavallers es fonen en una abraçada mentre corren abraçats | Katerina Pu
Noticias relacionadas

En haver acabat, ha estat el torn d'un altre dels jocs més emotius, el de córrer abraçats.

Els assajos han estat àgils, segurs i espectaculars. No hi ha hagut incidents destacables. Segons les primeres informacions, la Creu Roja ha hagut de fer 9 assistències, cap gravetat.

Cap a les 12 del migdia, la qualcada ha enfilat de nou cap a la ciutat. És el torn de les corregudes de sa Plaça i el caragol de Santa Clara.