Aquest dimecres s'ha presentat el cartell i el programa d'actes per Sant Antoni.

TW
0

L’acte institucional de Sant Antoni ja té un conferenciant assignat. Es tracta de l’expert en illes Cipriano Marín, que amb la seva feina ha estat fonamental per a la consecució de les dues majors distincions internacionals que ha aconseguit Menorca: el fet de ser Reserva de Biosfera i, més recentment, Patrimoni Mundial.

L’esdeveniment, que tindrà lloc el proper 17 de gener a la Sala de Plens del Consell insular, comptarà doncs amb la intervenció de Marín, que sota el títol «Trenta anys de Menorca com a referent a l’Unesco» oferirà una conferència en què posarà en valor l’Illa i el seu desenvolupament al llarg de les darreres dècades.

Val a dir que Marín és membre d'Icomos-España i de la Comissió Espanyola del Patrimoni Mundial de la Unesco, també és cofundador de l'Institut de Turisme Responsable. A més, és un dels majors experts del món en illes i desenvolupament sostenible. Pel que fa a la seva relació amb Menorca, va ser un dels coordinadors de l'expedient que va fer que Menorca fos declarada Reserva de Biosfera l'any 1993. Recentment, ha estat el coordinador de l'expedient de la candidatura Menorca Talaiòtica a la llista del Patrimoni Mundial.

Noticias relacionadas

«Marín ha estat una persona clau per a Menorca en aquest sentit. És de justícia donar-li el protagonisme que mereix durant l'acte institucional de Sant Antoni d'enguany», ha reconegut el president del Consell, Adolfo Vilafranca, aquest dimecres durant la presentació del cartell i del programa.

L'acte s'iniciarà a les 18 hores amb un ple extraordinari que inclou el tradicional discurs institucional del president del Consell. Després continuarà amb la conferència de Marín. A més, estan programades un total de 115 activitats que es realitzaran arreu de l'Illa des del 12 fins al 28 de gener.

Entre elles destaca el concert de Sant Antoni, que tindrà lloc el mateix dia 17 a les 20 hores al Teatre Principal de Maó. L'orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB) protagonitzarà la vetlada musical amb la soprano alaiorenca Maria Camps i el tenor de Llucmajor Joan Laínez.